Wandelen vanuit het Natuur en Landschap Centrum in Numansdorp

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

1242a8a4-1b97-4a5b-a8b1-588952681149NUMANSDORP – In samenwerking met Hoekschewaards Landschap (HWL), Mientje den Boer van ‘Hart voor Regelen’ en ‘Vereniging voor wandelaars Te Voet’, organiseert ‘Hans Hartmann wandelingen’ op zondag 11 oktober, wandelingen en een excursie vanuit het Nationaal Landschap Centrum (NLC) in Numansdorp.

Deelnemers aan de wandelingen kunnen zondag 11 oktober tussen 10.30 en 15.00 uur starten vanaf het NLC, Veerweg 1c, 3281 LX Numansdorp.

Er zijn drie wandeltochten uitgezet: respectievelijk 6 (met puzzelopdrachten voor kinderen), 10 en 14 km. Het is ook mogelijk om deel te nemen aan een natuurexcursie. Deze excursie, onder leiding van Mientje den Boer, begint om 14.00 uur. Meedoen aan de wandelingen en/of de excursie kost € 1,50 en € 1,00 voor kinderen t/m 12 jaar. Voor iedere deelnemer is er een kleine attentie.

De wandelroutes voeren onder meer langs het Hollands Diep, het sfeervolle centrum van Numansdorp, natuurgebied de ‘Oosterse Bekade Gorzen’ en de Ambachtsheerlijkheid Cromstrijen.

Nationaal Landschap Centrum

Het Nationaal landschap Centrum is het tweede bezoekerscentrum van de vereniging HWL. Dit centrum richt zich vooral op het beleven van het nationale landschap de Hoeksche Waard.

Bereikbaarheid startpunt

Aanbevolen route: A29 afrit 22. Ga richting Numansdorp (N487). Op N487 rechtsaf richting ‘Havens Numansdorp’ / Golfclub Cromstrijen (Volgerlandseweg).

Vanaf hier rechthoekige bruine borden NLC (Nationaal Landschap Centrum) volgen.

Meer informatie

Meer informatie kunt u zondag 11 oktober krijgen bij het startpunt.

U kunt ook contact opnemen met Hans Hartmann/ [email protected] of Mientje den Boer/ [email protected]


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.