Factuur eigen bijdrage voor Wmo-ondersteuning wordt mogelijk later verstuurd

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

samen-meer-hoeksche-waardHOEKSCHE WAARD – Inwoners uit de Hoeksche Waard die het op eigen kracht niet redden, kunnen een beroep doen op individuele Wmo-voorzieningen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hulp bij het huishouden, begeleiding, aanpassingen aan de woning of een scootmobiel. Om alles betaalbaar te houden, wordt voor de meeste voorzieningen een eigen bijdrage gevraagd. Het CAK berekent en int deze eigen bijdrage door iedere vier weken een factuur te sturen. Het versturen van deze factuur loopt, in sommige gevallen, nu helaas vertraging op. 

Zorgaanbieders en gemeenten geven aan het CAK door hoeveel zorg en ondersteuning inwoners ontvangen. Bij het aanleveren en verwerken van deze gegevens is vertraging ontstaan. Hierdoor kan het CAK in een aantal gevallen nog niet een vierwekelijkse factuur sturen voor het innen van de eigen bijdrage. Dit heeft tot gevolg dat het CAK in een later stadium alsnog een factuur stuurt, die dan betrekking heeft op een langere periode. Het bedrag op de factuur is dan hoger dan men gewend is, omdat het genoemde bedrag een optelsom is over meerdere perioden. De gemeenten in de Hoeksche Waard vragen inwoners met een individuele voorziening om hier rekening mee te houden. Het is mogelijk een indicatie van de hoogte van de eigen bijdrage te berekenen met behulp van het rekenprogramma op de website van het CAK . Zo nodig is na ontvangst van de factuur een betalingsregeling mogelijk bij het CAK.

Vragen?

Voor vragen over de eigen bijdrage of de factuur, kunt u contact op met het CAK: 0800-1925, op werkdagen tussen 08.00 en 18.00 uur. Ook op www.hetcak.nl vindt u meer informatie.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.