NSVV in slotfase nog ruim langs GOZ

Redactie Hoeksch Nieuws
5 Min Read

DSC_5231Numansdorp – Zaterdag 3 oktober stond er voor NSVV wederom een streekderby op het programma. Nu was GOZ uit Mijnsheerenland de tegenstander. De debutant in de derde klasse kon niet spreken van een vloeiende start. Immers in de eerste vier wedstrijden hadden onze gasten pas een punt verzameld. Hun spel was zeker niet slecht, maar voor het doel gekomen strandden hun pogingen in goede bedoelingen. De start van NSVV was dan heel wat beter, al was het spel eigenlijk allen echt goed in de topper tegen VVOR.

De start van de match van vandaag was voor de gasten. Lang duurde dit niet, want al snel nam NSVV het initiatief over. Erik van Arendonk kreeg al snel een goede mogelijkheid, toen hij een aanval van de Mijnsheerenlanders onderbrak en alleen op het doel af ging. Een snel meegekomen verdediger haalde hem in, waardoor deze kans teloor ging. Ook schoot Michel Bol op doel, de keeper redde fraai, waarna de bal bij Peter Jan Cazander kwam, maar zijn schot stuitte af. Aan de andere kant ontstond er een gevaarlijke situatie voor het Numansdorpse doel, toen na een hoekschop van Robin Vollebregt de bal open en bloot pal voor open doel plaatste, maar er was geen aanvaller meegekomen om de bal in het doel te schuiven. De afvallende bal kwam in het bezit van Koen van de Ende, maar zijn schot stuitte af op de verdediging.

De beste kans was echter voor NSVV. In de 27e minuut begon een aanval bij Mitchel Louwerens. Die plaatste de bal over de breedte naar Robin Verhoeven die de bal voor trok; de aanval werd afgeslagen, maar de bal kwam voor de voeten van Gersom Rozendaal. Zijn schot belandde echter op de lat. Aan de andere kant moest Melvin Kruijthof in actie komen bij een schot van Robin Vollebregt; hij tikte de bal echter bekwaam over de lat. In de slotfase kreeg Michael Nijssen een goede kans na een goede actie van Mitchel Louwerens. Alleen voor de keeper was Ryan Wemmers echter de sterkste.

Na de pauze kwamen de Numansdorpers goed uit de startblokken. Op links werd Mitchel Louwerens goed gelanceerd en speelde op tijd Peter Jan Cazander aan, die goed de ruimte was ingestuurd, maar de keeper kon nog net een voet tegen de bal krijgen, waardoor hij net langs de verkeerde kant van de paal rolde. Hierna gebeurde er echter weinig en konden de mensen vooral genieten van de gouden oktoberzon. Maar in de 71e minuut veranderde alles op stel en sprong. Na een goede aanval van de thuisclub mocht Michel Bol een hoekschop nemen. Die stichtte veel gevaar; de bal belandde bij Leonard Bruynzeel, die schampte de bal, waardoor de bal via Wesley van Gijzen in het doel verdween; 1 – 0.

Hierna betrad Kelvin van der Giesen het veld en kwam er meer snelheid in het Numansdorpse spel. Een hoekschop van Mitchel Louwerens belandde via een medespeler bij Kelvin van der Giesen, die van dichtbij geen moeite had om deze kans te verzilveren; 2 – 0.

Het mooiste doelpunt viel in de slotminuut. Merrill Kross werd op rechts aangespeeld en hij speelde fraai twee tegenspelers uit en schoof de bal door naar de goed meegekomen Kelvin van de Giesen, die alleen voor de keeper de hoek kon uitzoeken en beheerst schoot hij de bal in het doel; 3 – 0.

Door deze overwinning is NSVV sluipenderwijs naar de tweede plaats gekropen met een punt minder en een wedstrijd minder dan koploper VVOR, dat geen spaan heel liet van ZBC’97 door in Zwijndrecht met een overtuigende 7 – 0 zege de kop te pakken. NSVV kan volgende week in het goede spoor blijven door in en tegen Oud-Beijerland de volle winst te pakken. De gastheren hebben echter na de grote nederlaag tegen EBOH wel wat goed te maken, zodat er voldoende kansen zijn voor een spannende pot.

Opstelling NSVV:
Melvin Kruijthof, Michael Nijssen, Leonard Bruynzeel, Yoeron van der Ree, Roderick Bekker, Robin Verhoeven, Gersom Rozendaal, Michel Bol, Peter Jan Cazander, Erik van Arendonk (74e Kelvin van der Giesen), Mitchel Louwerens (85e Merrill Kross)

Ruststand:   0 – 0
Eindstand:   3 – 0

Scoreverloop:
71e min.     1 – 0     Wesley van Gijzen (eigen doelpunt)
84e min.     2 – 0     Kelvin van der Giesen
90e min.     3 – 0     Kelvin van der Giesen


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren