Zwaluwen klopt Heinenoord met 5 – 0

0
218

ffe144b59c409587b4c9211fb31afdfe_LVlaardingen – Heinenoord heeft de uitwedstrijd bij Zwaluwen in Vlaardingen met maar liefst 5 – 0 verloren na 8 wedstrijden heeft Heinenoord slechts 8 punten. Heinenoord zal als het zich dit seizoen wil handhaven toch uit een ander vaatje moeten gaan tappen.

De formatie van trainer Joop Hiele kwam fel uit de startblokken wat al in de 3e minuut de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg was om op voorsprong te komen. De vrije trap van Jorno Reurink kwam echter op de beide vuisten van Danijel Ribaric terecht, zodat het eerste gevaar werd gekeerd.Vervolgens was het aanvoerder Toine v.d.Berg, die precies op tijd een gevaarlijke uithaal van Clint van Stee wist te voorkomen.Nadat schoten van Dimitri Gomes voorlangs en Jorno Reurink naast waren gegaan was het de beurt aan de mannen van trainer Ralph Kalkman om wat terug te doen.En dat deden zij ook.Na een fraaie aanval opgezet door Andy Bouterse kwam de bal via Andrew van Tiggelen bij Ramon Salas wiens schot werd geblokt.Een vrije trap van Pascal Bosschaart kwam uiteindelijk bij Marvin Strik terecht die zwaar gehinderd over schoot.

In deze fase van de wedstrijd was Heinenoord de betere ploeg en had de kans via Toine v.d.Berg om op voorsprong te komen, maar de aanvoerder van de bezoekers werd binnen de zestien ten val gebracht zodat deze kans verloren ging en hem ook een penalty werd onthouden.Ook een minuut later kon de Vlaardingse sluitpost met heel veel moeite en schot van Ramon Salas tot corner verwerken en uit deze afgeslagen hoekschop volgde in de 32e minuut de counter, waarbij Jorno Reurink kinderlijk eenvoudig zonder tegenstand alleen op Danijel Ribaric af ging, zonder dat iemand hem een stro breed in de weg stond en hij de 1-0 op het scorebord bracht.

Een mooie aanval 7 minuten later werd door Dimitri Almeida Gomes fraai afgerond en dat betekende 2-0.Heinenoord was aangeslagen en de beleving, inzet en strijd ontbraken om verandering in de stand te brengen.Op slag van rust werd de voorsprong nog vergroot door Jorno Reurink die via een lob Danijel Ribaric het nakijken gaf en dat betekende 3-0.
Na de thee kreeg De Noord al vrij snel een vrije trap te nemen die door Mitch Fransen langs de muur werd geschoten en door doelman Nick Sansders met een uiterste poging uit zijn doel werd geranseld.
Nadat Ramon Salas tegen een gele kaart aanliep vond coach Ralph Kalkman het tijd om te wisselen.Jeremy Hensen en Pascal Bosschaart werden naar de kant gehaald, terwijl Kevin Liefhebber ( tegen zijn oude club ) en Remi Spier hun plaatsen innamen.
In de 59e minuut was het weer Jorno Reurink die er 4-0 van maakte en ook nummer 5 nam hij voor zijn rekening. Een eerste schot van Kevin Liefhebber was voor de Vlaardingse doelman terwijl zijn tweede poging maar net naast ging.
Toen in de 80e minuut hands werd geconstateerd door scheidsrechter v.d.Perk uit Leiden deponeerde hij de bal op de stip.Een domme aktie van de Vlaardingse sluitpost leverde hem nog geel op en stond Mitch Fransen klaar om het vonnis te voltrekken om in ieder geval de eer nog te redden. Die zal er ook wel niet in gaan, was de vooruitziende blik van Piet Plaizier. En inderdaad, het slappe schot van Mitch Fransen was geen probleem voor Nick Sanders. Zo bleef de eindstand 5-0 en is er werk aan de winkel voor de technische staf om volgende week als Haaglandia op bezoek komt een ander resultaat neer te zetten.
Opstelling:
Danijel Ribaric – Nick Jonkman – Danny van Valen – Pascal Bosschaart ( 57. Remi Spier ) Andy Bouterse – Toine v.d.Berg – Ramon Salas – Mitch Fransen – Marvin Strik – Andrew van Tiggelen – Jeremy Hensen ( 57. Kevin Liefhebber )


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.