Koninklijke Onderscheiding voor de heer Schelling uit Numansdorp

0
1146

CTzO1nKWsAA_z3M.jpg-largeNumansdorp – Op zaterdagavond 14 november 2015 ontving de heer W.J. Schelling (Wim) uit handen van burgemeester J.J. Luteijn een Koninklijke Onderscheiding. Gezien zijn lokale maatschappelijke betrokkenheid is de heer Schelling benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Schelling ontving de onderscheiding voor zijn jarenlange inzet als dirigent van het interkerkelijke koor Keruchma en de vaste begeleidingsband te Numansdorp. Dit doet de heer Schelling al 35 jaar. Hij bewerkt bestaande arrangementen en schrijft zelf werken ten behoeve van het koor en de begeleidingsband. Het koor en de band oefenen wekelijks en treden gemiddeld één keer per maand op in de kerk. Daarnaast treden zij ook op tijdens festivals en evenementen.

Koninginnedagbezoek

Daarnaast was hij geruime tijd vrijwilliger bij aangepaste gezinsdiensten. Voor deze diensten voor mensen met een beperking bewerkte betrokkene bestaand repertoire. Ook was hij in 1989 dirigent van een groot gelegenheidskoor dat optrad bij het Koninginnedagbezoek aan Oud-Beijerland van Koningin Beatrix. Ook was hij verbonden aan het muziekconsulent bij Kunstgebouw Rijswijk. Nog steeds schrijft hij liedjes voor de jaarlijkse Kinderboekenweek. In 1984 is een liedjesboek van hem uitgegeven wat nog steeds wordt gebruikt.

Uniek geluid 

Volgens burgemeester Jan Luteijn onderscheidt Keruchma zich door een eigen geluid en ook door unieke teksten. ‘En dat komt omdat jullie dirigent, de heer Wim Schelling zelf arrangementen aanpast of zelf een lied componeert,’ aldus de burgemeester. ‘Uw dirigent is een veelzijdig mens. Met grote muzikale kwaliteiten die hij niet voor zichzelf heeft gehouden. Wat te denken van zijn inzet voor de Kerstnachtdiensten en voor de musicals van de basisscholen. Velen beschouwen het als een voorrecht met u te mogen samenwerken. Uw motto is: “Muziek met een Boodschap uitdragen, niet jezelf op de borst kloppen, maar met één oog naar Hem”.’

De uitreiking van de onderscheiding gebeurde tijdens het 35 jarig jubileum als interkerkelijk koor Keruchma waar voor het concert een minuut stilte werd gehouden voor de gebeurtenissen in Parijs.

CTy41FHUcAE5MOe.jpg-large

Foto Leo Stehouwer


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.