Controlebericht NL Alert op maandag 7 december

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

NLAlert-300x193HOEKSCHE WAARD – Op maandag 7 december rond 12.00 uur wordt in heel Nederland de sirene weer getest en een NL-Alert controlebericht uitgezonden.

Aan de hand van dit controlebericht kunnen mensen nagaan of zij het mobieltje juist hebben ingesteld om NL-Alert te ontvangen. In het bericht wordt duidelijk aangegeven dat het om een controle- of testbericht gaat en dat men niets hoeft te doen. Degenen die hun telefoon nog niet hebben ingesteld voor NL-Alert kunnen gebruik maken van de instelhulp op www.nl-alert.nl.

Waarom NL-Alert?

Stel, er breekt een grote brand uit waarbij veel rook vrijkomt. Als u zich in de omgeving bevindt en u heeft uw mobiel ingesteld op het ontvangen van NL-Alert-berichten, dan ontvangt u een tekstbericht. Hierin staat precies wat er aan de hand is en wat u het beste kunt doen. Dankzij NL-Alert kunnen in de directe omgeving van de noodsituatie meer mensen worden bereikt en worden mensen sneller geïnformeerd.

Hoe stel ik mijn mobiel in?

Steeds meer mobiele telefoons zijn automatisch ingesteld om NL-Alert te ontvangen. Op sommige toestellen moet men dit zelf doen. Men kan daarvoor naar www.nl-alert.nl gaan en de instructies volgen over hoe de mobiel in te stellen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren