Vertegenwoordigers Pro Hoeksche Waard voeren het woord tijdens vijf raadsvergaderingen

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

1463206_462352653885607_265812264_nHOEKSCHE WAARD – De groep Pro Hoeksche Waard maakt deze week in alle vijf gemeenteraden gebruik van de gelegenheid tot inspreken. De raden van Binnenmaas, Oud-Beijerland, Cromstrijen, Strijen en Korendijk beslissen donderdag 17 december over het voorstel van een stuurgroep voor de samenvoeging van de vijf gemeenten.

Woordvoerders van Pro Hoeksche Waard hebben zich alle gemeenten gemeld om over dit onderwerp het woord te voeren en te pleiten voor een besluit tot vorming van één gemeente Hoeksche Waard. In Korendijk zal namens de groep Piet Tieleman de raad toespreken, in Cromstrijen doet Henk Velthoen dat, in Strijen Jo Kolf, in Oud-Beijerland John Stuurman en in de gemeente Binnenmaas Piet Dank.

Pro Hoeksche Waard is een informele groep inwoners van de Hoeksche Waard, die al sinds het referendum van 2003 ijvert voor een gemeentelijke herindeling. Tot de groep behoren oud-wethouders, vroegere leden van gemeenteraden, ondernemers en andere betrokken burgers.

In de afgelopen weken publiceerde Pro Hoeksche Waard eerst eind november een oproep aan de leden van de gemeenteraden, waarin werd aangedrongen op de keuze voor een modern bestuur dat aansluit bij deze tijd: “Wij roepen u op om niet in het verleden te blijven hangen, terwijl veruit de meeste inwoners van onze regio meegaan in de voortschrijdende ontwikkelingen.”

Begin december riepen zij de fractievoorzitters, verenigd in de stuurgroep Onderzoek Bestuurlijke Toekomst, op tot eenheid: “Op dit cruciale moment in de geschiedenis van onze streek kunt u leiderschap tonen door te kiezen voor eenheid boven het eigen standpunt”.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.