Kauwgom vrij winkelcentrum in Puttershoek dankzij Gumbusters

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

FullSizeRenderPUTTERSHOEK – Na het plaatsen van de hanging baskets met de sfeerverlichting in het centrum van Puttershoek, wordt deze week nu ook het winkelgebied kauwgomvrij gemaakt door ‘Gumbusters’. Wethouder Joosten en mevrouw Zilverschoon van de BIZ Puttershoek hebben dinsdag 22 december zelf ook een paar kauwgomrestanten verwijderd (zie foto).

Het is een leuke actie waarbij subsidie van de RAD tegen bestrijding van het zwerfvuil wordt ingezet. De schoonmaakactie wordt deze week uitgevoerd.

Bedrijven InvesteringsZone (BIZ)

Een BIZ is een afgebakend gebied (zoals een winkelstraat) waar ondernemers samen investeren in de kwaliteit van hun bedrijfsomgeving. De gemeente stelt daarvoor een heffing in die alle ondernemers in de BIZ moeten betalen. Het geheven geld wordt in de vorm van een subsidie uitgekeerd aan de BIZ-vereniging of -stichting. Die gebruikt het vervolgens om activiteiten uit te voeren die zijn gericht op het bevorderen van de leefbaarheid, veiligheid, ruimtelijke kwaliteit of een ander publiek belang in de openbare ruimte van de BIZ. Bijvoorbeeld door verloedering aan te pakken, de veiligheid te verbeteren of feestverlichting aan te brengen tijdens de feestdagen.

Een BIZ in Puttershoek moet bijdragen aan een aantrekkelijk, veilig en levendig centrum en daarbij ruimte bieden om extra activiteiten en evenementen te organiseren. De ondernemers in Puttershoek nemen zelf het initiatief om een BIZ in te stellen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren