Inwoners Cromstrijen kunnen gemeentegrond adopteren

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

basilicumCROMSTRIJEN – Het groen in uw woonomgeving is vaak sober ingericht met struiken die makkelijk zijn te onderhouden, maar vaak minder fleurig en kleurig zijn. Hierin kunt u samen met uw buurtgenoten verandering in aanbrengen, door het openbaar groen te adopteren en een beter aanzien te geven. De gemeente start de mogelijkheid tot groenadoptie voor een proefperiode van twee jaar, ingaande op 1 januari 2016.

Wat is groenadoptie?

Groenadoptie is het vrijwillig onderhouden van een stukje openbaar groen, bijvoorbeeld het aangrenzende plantsoen aan uw huis of een groenvak bij u in de straat. U onderhoudt een stukje openbaar groen alleen, samen met de buren of mogelijk zelfs met een hele straat. U bepaalt daarmee zelf het aanzicht van het openbare groen in uw directe woon of werkomgeving.

Wat mag ik doen?

Bijna alle ‘standaard’ onderhoudswerkzaamheden kan en mag u zelf uitvoeren. Daaronder verstaan wij het aanplanten van bollen, knollen, één en twee jarige planten, vaste planten en heesters, het verwijderen van ongewenste kruiden, uitharken van het groenvak, voor- en najaar snoeiwerkzaamheden van beplanting, knippen van overhangend groen en hagen, verwijderen van zwerfvuil en oud blad, maaien en afruiven van gazon.

Krijg ik er iets voor?

Voor groenadoptie krijgt u geen geld van de gemeente, maar u heeft natuurlijk wel de voldoening van uw werk. Door uw eigen bijdrage en extra aandacht ziet het groenvak er waarschijnlijk mooier uit dan wanneer de gemeente het onderhoud verzorgt. De gemeente wil met de groenadoptie ook de betrokkenheid stimuleren van bewoners bij hun woonomgeving.

Ja, ik wil mijn groene vingers inzetten!

Laat het ons weten. U kunt hiervoor contact opnemen met de opzichter groen, via telefoonnummer (0186) 655200. Meer informatie vindt u ook op onze website.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren