Gemeente Strijen samen met het RAD Hoeksche Waard op zoek naar oplossing overlast plastic inzameling

0
1075

12299205_416143568590620_7847524344828474902_nSTRIJEN – De gemeente Strijen krijgt veel vragen en negatieve reacties van inwoners over de nieuwe plasticinzameling. Het college onderkent de problemen en gaat samen met inzamelaar Regionale Afvalstoffendienst (RAD) op zoek naar een oplossing.

De negatieve reacties over de plasticinzameling gaan vooral over de aantasting van het straatbeeld en de belemmering van de trottoirs door de grote hoeveelheid zakken die aan de speciale kroonringen (blijven) hangen. Ook de gemeente ziet hierdoor de problemen die ontstaan voor onder meer rollator- en rolstoelgebruikers. Om die reden wordt in samenwerking met de RAD naar een spoedige oplossing gezocht.

Totdat een oplossing is gevonden worden de inwoners gevraagd voorlopig mee te helpen de overlast zoveel als mogelijk te beperken. Soms blijven de zakken hangen, omdat het verkeerde afval erin wordt aangeboden. Vaak wordt namelijk piepschuim bij het plasticafval gedaan, terwijl dit in de grijze afvalcontainer thuis hoort. Het gevolg is dat deze zakken blijven hangen aan de kroonringen.

Verder hangen mensen de zakken eerder aan de ringen dan op de inzameldag zelf. Tevens hangt soms één kroonring helemaal vol met zakken en is aan een andere, verderop in de straat, meer dan voldoende ruimte.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.