Wethouders gemeente Binnenmaas en Cromstrijen huldigen marathon schaatsers Kayo Vos en Iris van der Stelt

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

IMG_8297CROMSTRIJEN / BINNENMAAS – Vandaag huldigden trotse wethouders Arie Mol (Binnenmaas) en Pieter Paans (Cromstrijen) twee kampioenen marathonschaatsen. Kayo Vos en Iris van der Stelt eindigden tijdens het afgelopen schaatsseizoen meerdere malen op het hoogste podium.  

Nederlands Kampioen

Kayo (uit Puttershoek) had begin februari een top weekend. Zaterdag 6 februari werd hij in Groningen Nederlands Kampioen op de marathon bij de pupillen. Een dag later verbeterde hij zijn eigen record. Een aantal weken eerder ging hij er al vandoor met de titel Gewestelijk Kampioen langebaan bij de jongens pupillen B t/m C.

Tweede

Afgelopen weekend was de laatste wedstrijd om de KPN Marathon Cup. Hier was Iris (uit Numansdorp) kanshebster op de titel. Deze wedstrijd heeft meerdere voorrondes en bij de start van de finale stond Iris tweede in het klassement. Ze werd 14e en behield uiteindelijk haar tweede plaats in het klassement. Tijdens de Open Oostenrijkse Kampioenschappen op de Weissensee werd ze eerste. 

Winter en zomer

Kayo, die al vanaf 5 jaar oud de schaatsen onderbindt, is lid van schaatsvereniging, De Striene in Breda en traint twee keer in de week op de ijsbaan. Hij traint bij de vereniging maar ook bij Deltalent. Daarnaast doet hij één keer per week aan shorttrack in Dordrecht. In de zomer trekt Kayo zijn skeelers aan en stap hij op zijn racefiets. Hiervoor is hij lid van IJs- en Skeelerclub Hoeksewaard en De Hoekse Renners. Kayo komt uit een echt schaatsgezien, iedereen schaatst. Zelfs opa van 75 jaar staat nog regelmatig op de ijzers.

Intensief

Ook Iris is intensief met haar sport bezig. Op maandag, woensdag en donderdag is zijn op de baan van de Uithof in Den Haag te vinden. Hier traint zij onder andere met de jongens van het Groene Hart sportteam en het marathongewest Zuid-Holland. Op dinsdag en vrijdag probeert ze, als haar werk het toelaat, op de fiets te steppen. Ook zij is al jong begonnen met schaatsen. Zij is lid van de Warmondse IJsclub en schaatst voor MKBasics.nl. Na dit seizoen komt ze uit voor een nieuwe ploeg.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren