Waterpolo dames ZPC Numansdorp halen kampioenschap binnen

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

1655882_971722939582675_1080737611956008435_nNUMANSDORP – Zaterdag 19 maart was het dan zo ver. Onze dames moeten nog 1 punt halen in de laatste 3 wedstrijden om kampioen te worden. Een gelijkspel is vandaag dus al voldoende. Heel veel familie, vrienden, kennisen, collega’s enz. zijn gekomen om onze dames aan te moedigen. De spanning is duidelijk voelbaar voor de wedstrijd. Er hangt toch wel een grote druk om niet al deze mensen teleur te stellen.

De 1e periode begint wat aftastend. Ballen komen net niet aan en er volgen alleen slappe schoten op het doel van WZC. Het is dan ook niet raar dat WZC de score opent.

Nadat alle dames zijn gewisseld met de bank start de 2e periode knallend. Carola maakt het gelijk en als niet veel later een dame van WZC er uitgestuurd wordt schrijft Carola het 2e doelpunt op haar naam. Ook de 3-1 wordt door haar gescoord. De Zoetermeerse dames zijn duidelijk niet van plan de Numansdorpers zomaar kampioen te laten worden en maken er 3-2 van.

In de 3e periode hebben onze dames al snel een man meer. Deze wordt helaas niet benut. Gelukkig weet Marion al snel de score weer te vergroten. Niet veel later weet zij ook haar 2e en 3e doelpunt te maken waardoor het verschil weer duidelijk is. 6-2 er wordt opnieuw een dame van WZC uitgestuurd en deze man meer wordt wel goed benut door Carola. Er gaat opnieuw een Zoetermeerse dame uit, maar onze dames beuntten dit voordeel niet. Carola zet haar 5e doelpunt van vandaag achter de keepster. WZC doet nog wat terug en zet de stand op 8-3.

De laatste periode begint wat rommelig aan Numansdorpse kant. Onze dames beseffen dat ze het nu echt niet meer uit handen gaan geven. Maar dan valt toch de 8-4. Ze willen het publiek nog even laten zien dat ze het echt kunnen. Saskia, Janneke en Marion zorgen ervoor dat we verder uitlopen naar 11-4. In de laatste minuut krijgen we opnieuw een man meer. Deze wordt opnieuw niet benut. Janneke zet met nog 15 seconden op de klok de eindstand op het scorebord. 12-4 KAMPIOENEN!!!!

De dames willen iedereen bedanken voor de support voor en tijdens deze wedstijd. En vinden het fantastisch dat ze zo door onze heren in het zonnetje zijn gezet. Heel erg bedankt!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren