Koningsdag concerten op eiland Tiengemeten

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

mandyferendaveTIENGEMETEN – Het voorjaar op Tiengemeten ervaren, genieten van een lunch en van vermaarde country/folk duo’s uit Canada en Amerika. Dat kan op Koningsdag 27 april op het eiland Tiengemeten. De lunchconcerten kunnen desgewenst worden uitgebreid met een natuurwandeling over het eiland onder leiding van een ervaren gids.

Woensdagmiddag 27 april geven de countryfolk-duo’s Mandy Fer & Dave Mcgraw (VS) en van Cam Penner & Jon Wood (Canada) een concert in de boomgaard bij de herberg op Tiengemeten. Mocht het slecht weer zijn, dan zijn de optredens binnen.Voorafgaand aan de optredens is er een lunch met koffie/thee, melk en jus d orange.

Ook is het mogelijk de lunch en de optredens in te luiden met een wandeling door de ruige natuur van Tiengemeten. Een gids van Natuurmonumenten vertelt onderweg over de vogels, planten en de geschiedenis van het natuureiland.

Dave, Mandy, Cam en Jon

Wanneer je de perfecte samenzang van het americana-duo Dave McGraw & Mandy Fer hoort, denk je dat ze al hun hele leven samen muziek maken. Toch zijn ze pas sinds 2010 bij elkaar.  Opmerkelijk is dat Dave akoestische gitaar speelt en Mandy gelijktijd de elektrische variant. Dave en Mandy wonen op een klein eilandje in de Northwest Pacific en het was voor hen een grote wens ‘bird-island’ Tiengemeten te bezoeken

Canadees Cam Penner groeide op in een Mennonieten gemeente in Manitoba, waar zijn ouders een illegale kroeg runden en zijn opa drank stookte van eigen frambozen. Op zijn 19e vertrok Cam naar Chicago waar hij een gaarkeuken runde en in de daklozenopvang werkte. Samen met Jon Wood brengt Cam Penner goudeerlijke en intense folk. Soms kleine, akoestische porchsongs, maar ook uitbundige rauwe countryblues-achtige nummers.

De natuurwandeling begint aansluitend aan de veerpont van 11.00 uur op de veerhaven van Tiengemeten en duurt een kleine 2 uur.  De lunch en concerten beginnen om 13.00 uur

De natuurwandeling, de lunch en de entree voor de concerten is €28,- pp. De optredens en de lunch zonder natuurexcursie kost €20,- p.p.

Kaarten zijn te koop via http://www.herbergtiengemeten.nl/index.php?nav=theater&sub=17


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren