Binnenmaas zet grote stap naar handhaving in de 2e klasse

8 Min Read

imageMaasdam – Vandaag kwam Groote Lindt op bezoek, de nummer 13 in de stand met 20 punten.
Binnenmaas, op plek 6 met 11 punten meer, kon vandaag belangrijke zaken doen om een goede stap te zetten naar handhaving in de 2e klasse.Bij winst zou Binnenmaas zo goed als zeker zijn maar bij verlies zou het ook nog rekening moeten houden met een nacompetitie plaats.

Het was duidelijk dat de mannen van Leo Dekker ervan bewust waren hoe belangrijk deze wedstrijd was en gingen direct na het fluitsignaal vol aan de bak.
In de 3e minuut was al de eerste grote kans voor Binnenmaas, Sander de Heus kon op doelman Raymond Klootwyk af nadat de verdediger Nick Gemser er volledig werd uitgelopen maar zijn schot ging hoog over.In de 16e minuut was het opnieuw een kans voor Sander, Johnny Maijers stuurde Sjoerd van der Pers weg die op zijn beurt de bal bij Sander kreeg, helaas zag Sander zijn schot van randje 16 net voorlangs gaan.Sjoerd van der Pers had in de 19e minuut opnieuw een goede actie en speelde de bal naar Charlie de Graaf maar ook zijn schot ging net voorlangs.

Binnenmaas was in het eerste half uur heer en meester en gaf niks weg, daardoor kon Groote Lindt alleen maar hopen op een counter door middel van een fout van Binnenmaas.
In de 30e minuut had Binnenmaas een strafschop moeten hebben, de scheidsrechter S.C Calvert zag over het hoofd dat Sander de Heus, na een vrije trap aan de linkerkant van Desi Sanderse, naar de grond werd geduwd.

In de 34e minuut had het dan ook echt 1-0 moeten zijn voor Binnenmaas, alleen al door de schitterende aanval vooraf. Sander de Heus gaf de bal aan de linkerkant mee aan Sjoerd van de Pers die op zijn beurt de bal helemaal naar de rechterkant speelde naar Danny Maijers, Danny gaf op zijn beurt een scherpe voorzet op de goed ingelopen Johnny Maijers maar helaas ging zijn inzet over i.p.v. in het doel.In de 36e minuut was er een eerste mogelijkheid voor Groote Lindt, Michael Slingerland kopte de bal net over na een voorzet van Bas Jansen aan de linkerkant.In de 39e minuut mocht dan ook de doelman van Binnenmaas Joey de Jong aan het werk, hij kon de bal knap uit de lucht plukken na een indraaiende hoekschop van Bas Jansen.
In de 42e minuut was het weer de kans voor Binnenmaas, Danny Maijers zag dat zijn schot uit de kruising werd geplukt door Raymond Klootwyk, die een prima wedstrijd stond te keepen.
Toch werd het laat in de 1e helft 1-0 voor Binnenmaas, in de 43e minuut kon Justin de Man de bal binnenschieten na een rommelig moment in de 16 van Groote Lindt, uit een hoekschop die genomen werd door Desi Sanderse.Lang genieten van deze voorsprong kon Binnenmaas niet want Groote Lindt kwam in de 45e minuut al langszij. Een kans kan je het niet noemen, het was de fout van Binnenmaas waarop ze zaten te wachten. Door een matig duel op het middenveld nam Michael Slingerland de bal op zijn pantoffel (van zo’n 35-40 meter) en schoot de bal over Joey de Jong heen en hiermee was de ruststand 1-1.

In de 2e helft ging Binnenmaas verder zoals ze ook in de eerste helft speelden, met mooie aanvallen, goed voetbal en geen kans weggeven. In de 46e minuut liep Sander de Heus opnieuw een verdediger er volledig uit, deze keer was Pim Opraus degene die achter de feiten aan liep, maar Sander zijn schot ging in het zijnet waar hij er misschien beter voor kon kiezen om de ingelopen Danny Maijers aan te spelen.
Tussen minuut 52 en 74 was het een zee van kansen voor Binnenmaas waarbij net de laatste scherpte ontbrak of doelman Raymond Klootwyk stond in de weg;

52e minuut: Schot van Sjoerd van der Pers wordt gestopt door Raymond Klootwyk.
53e minuut: Ook Sander de Heus zijn inzet werd gestopt door Raymond Klootwyk nadat hij weg was gestuurd door Danny Maijers.
54e minuut: Johnny Maijers zijn schot van rand 16 wordt gestopt door Raymond Klootwyk
62e minuut: Justin de Man kopt net naast na een hoekschop van Danny Maijers
74e minuut: Danny Maijers kon alleen op Raymond Klootwyk af maar opnieuw is de laatste de winnaar in dit duel.

Maar eigenlijk kon het niet anders dat Binnenmaas zou scoren en dat gebeurde dan ook in de 75e minuut van de wedstrijd. Nadat de bal gelukkig valt voor Sander de Heus wist hij de bal hard binnen te schieten en hiermee was eindelijk de doelman van Groote Lindt gepasseerd en was de stand 2-1 voor Binnenmaas.
De laatste echte grote kans was voor de aanvoerder van Binnenmaas Johnny Maijers maar deze keer was het niet Raymond Klootwyk die een doelpunt voorkwam maar de lat.
Hiermee eindigde deze wedstrijd met 2-1 in het voordeel van Binnenmaas.
Een dik verdiende overwinning van Binnenmaas die op eigen veld een uitstekende wedstrijd neerzette, met goed voetbal, goede veldbezetting en veel inzet.

Door deze overwinning is Binnenmaas nog niet 100% veilig maar het zou wel heel raar moeten lopen als Binnenmaas volgend jaar niet in de 2e klasse zal spelen.
Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Bolnes op het programma, in deze wedstrijd kan Binnenmaas zich volledig veilig spelen en heeft daarbij uiteraard de steun nodig van het publiek.

Nog een bijzonder detail van deze wedstrijd is dat onze pupil van de week, Milan Bres, voorspelde dat het in de 43e minuut 1-0 zou worden en ook voorspelde hij dat het in de 75e minuut 2-1 zou worden. Noem het geluk, voetbalkennis of een gave maar hoe dan ook we zijn blij dat hij gelijk had.

Opstelling: Joey de Jong, Charlie de Graaf, Rianto Vrutaal, Justin de Man, Leon vd Stel, Johnny Maijers, Remco vd Stel, Desi Sanderse, Sjoerd vd Pers, Danny Maijers en Sander de Heus

Wissels: Mike Post, Kevin Kuijer, Bas de Kruijff, Rolin Notenboom en Sem Kerkho