obs De Zevensprong-Noord in Oud-Beijerland ontvang School op Seef label

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

IMG_7798OUD-BEIJERLAND – Uit handen van onderwijswethouder Harry van Waveren ontving obs De Zevensprong-Noord woensdag 11 mei het ‘School op Seef label’. De school krijgt het label vanwege de grote inzet voor verkeersveiligheid en –educatie op en rondom de school.

School op Seef is hét programma in Zuid-Holland voor een goede aanpak van verkeersveiligheid en verkeerseducatie aan kinderen in de basisschoolleeftijd. Hier worden kinderen in een veilige omgeving op een eigentijdse manier begeleid in hun ontwikkeling tot duurzaam veilige weggebruikers. Het motto van School op Seef is dan ook: “kinderen hebben recht op een veilige, zo zelfstandig mogelijke deelname tot het verkeer”. In Oud-Beijerland heeft School op Seef op alle basisscholen (inclusief speciaal onderwijs) een vaste plek op de agenda.

De school ontving het certificaat niet zomaar. Voordat de wethouder het certificaat overhandigde, stelde hij nog een paar vragen over verkeersveiligheid aan de leerlingenraad (bestaande uit Antonie, Daan en Kim). Gelukkig wisten zij de vragen goed te beantwoorden. De conclusie van de wethouder: de school heeft het certificaat dubbel en dwars verdiend! Bijzondere dank werd uitgesproken aan alle ouders die meehelpen tijdens de verkeerslessen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren