Karwei en Sport Centrum Numansdorp organiseren Sports event op 21 mei a.s. voor de Dierenstee en Het Vergeten Kind

Redactie Hoeksch Nieuws
5 Min Read

Schermafbeelding 2016-05-17 om 11.02.28NUMANSDORP – Op 21 mei a.s. organiseren Karwei Numansdorp en Sport Centrum Numansdorp een sportief evenement ten bate van twee goede doelen. De gehele dag tussen 10.00 – 16.00 uur worden er lessen gegeven in diverse sporten op het terrein voor de Karwei aan de Voltastraat 1 op het industrieterrein in Numansdorp.  Iedereen die zin heeft om mee te doen aaneen groepsles Spinning, Pump, Kettlebelt, Cross hit  of kickboksen kan zich hiervoor inschrijven.

De lessen worden gegeven door professionele instructeurs van het in januari geopende Sport Centrum Numansdorp. De spinning lessen worden gegeven op een overdekt podium en de andere lessen in de open lucht op een afgebakend gedeelte van het parkeerterrein bij Karwei.  Iedereen is welkom om mee te doen.  Voor iedere les wordt minimaal € 5,00 gevraagd, die direct gedoneerd wordt aan de twee uitgekozen goede doelen. Meerdere lessen volgen is mogelijk en u laten sponsoren door vrienden of bekenden is vanzelfsprekend ook een goed idee.

De lessen duren een uur en zullen achtereenvolgens gegeven worden. Om 10.00 wordt gestart met een les Pump en om 15.00 wordt het sport evenement beëindigd met een Spinningles. De minimum leeftijd om mee te doen is 12 jaar. Om mee te doen, kunt u zich inschrijven bij de inschrijfbalie van SCN of via het inschrijfformulier dat u ook bij Karwei kan ophalen. Bij inschrijving dient u gelijk het minimale inschrijfgeld van  € 5,00 te voldoen. Eventuele opgehaalde sponsorgelden kunnen ook op 21 mei  ingeleverd worden bij de collectebussen/”spaarpotten” die  bij het event te vinden zijn. Iedere deelnemer ontvangt een leuke goody bag.

De sportlessen worden ondersteund door muziek, verzorgd door een professionele geluidsinstallatie en dj.  Op het terrein vindt u ook kramen van de goede doelen Dierenasiel De Dierenstee en Stichting Het Vergeten Kind, alsmede  van enkele ondernemers die hun producten verkopen en hun opbrengsten van die dag grotendeels aan deze goede doelen zullen doneren.

Dierenasiel De Dierenstee, gevestigd aan de Groene Kruisweg 14a in Numansdorp is voor de meeste Hoeksche Waarders een bekende naam. In dit dierenasiel worden jaarlijks ongeveer 650 honden, katten en kleine huisdieren opgevangen. Dit betreft zwerfdieren en dieren waarvan door de eigenaar afstand is gedaan. De dieren worden zo goed mogelijk opgevangen,  verzorgd en in dien mogelijk herplaatst.

Stichting Het Vergeten Kind, voorheen bekend als De Guusje Nederhorst Foundation, vindt het belangrijk dat kinderen die noodgedwongen voor korte of langere tijd in Nederlandse opvangcentra verblijven, een zo normaal mogelijk leven leiden, met een dagbesteding die past bij hun leeftijd.

In Nederland hebben duizenden baby’s, peuters, kleuters en tieners de pech om niet op te groeien in een stabiele en veilige thuisomgeving. Het zijn vergeten kinderen tussen de 0 en 18 jaar die zijn mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten of gevlucht. Zij leven noodgedwongen in opvanglocaties in een sobere leefomgeving met vaak beperkte specialistische begeleiding en minimale speelmogelijkheden. Daarom creëert de Stichting  niet alleen Tovertuinen bij opvangcentra, maar verzorgen ze ook lieve, vrolijke activiteiten. De avonturen van Woezel en Pip  en heel veel vrijwilligers zijn de basis voor een dag onbezorgd kinderplezier. Met voorlezen, poppenspel, dansen, zingen, kleuren, knutselen, lachen en heel veel knuffelen.

Doet u mee met de initiatiefnemers Machiel en Willem? Kom dan 21 mei naar Karwei Numansdorp voor een sportles in de open lucht. Bent u minder sportief, maar wilt u hun actie wel ondersteunen, dan bent u ook van harte welkom. Op het terrein kunt u een broodje kopen voor het goede doel of iets doneren in één van de speciale spaarpotten. Wilt uw bedrijf deze actie ondersteunen? Neem dan contact op met Stef of Machiel van Sport Centrum Numansdorp (0186-683065)om de diverse mogelijkheden te bespreken.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.