Eerste paal multifunctioneel centrum Mijnsheerenland de grond in

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Definitief-ontwerp-begane-grond-MFC-Dorpshart-MijnsheerenlandMIJNSHEERENLAND – Op woensdag 1 juni gaat de officiële eerste paal voor de bouw van het multifunctionele centrum in het Dorpshart van Mijnsheerenland de grond in. Rond 11.00 uur worden wethouder Arie Mol, de directeur-bestuurders Luc van Heeren (ACIS), Bert Tuk (CSG De Waard) en Ben Pluimer (HW Wonen) daarbij geassisteerd door acht leerlingen van beide basisscholen in het dorp.

Bouwbedrijf Boot uit Breda bouwt in opdracht van gemeente Binnenmaas, HW Wonen en de schoolbesturen ACIS en CSG De Waard het multifunctionele centrum (MFC) in het nieuwe Dorpshart van Mijnsheerenland.

Het MFC vormt een belangrijk onderdeel van het Dorpshart. In het MFC komen straks heel veel verschillende functies onder één dak. Het gaat om bassischool De Boomgaard, basisschool De Molenwiek, de peuterspeelzaal van Spelenderwijs, het kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang van Kibeo, de bibliotheek, de jongerensoos van Welzijn Hoeksche Waard, ontmoetings­ruimten, huurappartementen, sporthal, een welzijnssteun­punt van Zorgwaard en het consultatiebureau van Careyn.

Het ontwerp voor het MFC is in overleg met alle partijen gemaakt door architectenbureau Roos­Ros uit Oud-Beijerland. Op 1 juni gaat een symbolische heipaal van hout de grond in. Snel daarna wordt gestart met het echte heiwerk. Als alles volgens plan verloopt is het MFC in de zomer van 2017 klaar en kunnen de schoolkinderen na de zomervakantie het nieuwe lesjaar in hun nieuwe school beginnen.

Op www.binnenmaas.nl (onder wonen-en-leven/dorpshart-mijnsheerenland) en op www.hwwonen.nl kunt u het laatste nieuws over de ontwikkeling op deze locatie volgen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.