Jubileum reünie met een Koninklijk lintje voor de heer Van Rossum

0
880

imageNumansdorp – Zaterdag 28 mei 2016 organiseerde muziekvereniging Wilhelmina een reünie ter ere van haar 120-jarig bestaan. Tijdens deze reünie ontving de heer C. (Kees) van Rossum uit Numansdorp van burgemeester Jan Luteijn een Koninklijke Onderscheiding. Gezien zijn lokale maatschappelijke betrokkenheid is de heer Van Rossum benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Van Rossum ontving de onderscheiding voor zijn jarenlange inzet als bestuurslid van muziekvereniging Wilhelmina in Numansdorp. Sinds 2006 is hij voorzitter van de vereniging en behartigt hij tevens de belangen van de vereniging in de overkoepelende Federatie Muziekverenigingen Hoeksche Waard (FMHW). De Federatie vormt een platform van samenwerkende muziekverenigingen in de Hoeksche Waard. Sinds 2009 is hij ook lid van het dagelijks bestuur van de federatie en vervult hier binnen de rol van secretaris. De heer Van Rossum ziet het als een uitdaging en doel om de ‘neuzen dezelfde kant op te krijgen’ en investeert veel in die uitdaging.

Binnen Wilhelmina is de heer Van Rossum een gedreven voorzitter. Mede dankzij zijn uitgebreide muzikale netwerk bracht hij de vereniging verrassende en unieke optredens en presentaties, zoals Doelenconcerten in Rotterdam, televisieoptredens: ‘Beat the Best’ en ‘Geer en Goor, ’t is om te gieren’ in Amsterdam, optredens bij de plaatsing en de herdenking van de Wilhelmina Steen in Rotterdam, deelnames aan Wereld Muziekconcours (slagwerkconcours) in Venlo en deelname aan TEMA (wedstrijdfestival lichte amateur blaasmuziek) in Horst. Naast zijn voorzitterschap levert hij een bijdrage aan de vele activiteiten van de muziekvereniging, zoals iedere maand oud papier ophalen, de activiteiten van de jeugd, het fanfareorkest, de drumband en houdt hij zich bezig met het onderhoud en de uitbreiding van het gebouw.

De muzikale betrokkenheid was al vroeg aanwezig bij de heer Van Rossum. Op zijn 13e jaar werd hij gevraagd als combolid bij de oprichting van het Interkerkelijk Jeugd- en Jongerenkoor en Combo Keruchma. Hier vervulde hij van 1994 tot 2009 de rol van voorzitter. Hij ontwikkelde zich als een multi-organisatie talent en nam vele werkzaamheden bij concerten, optredens en presentaties voor zijn rekening.

Burgemeester Jan Luteijn stipte in zijn toespraak aan dat het leven van Kees van Rossum gevuld is met projecten, organisatie en muziek. “Zijn gezin weet dat ook, gunt hem dat en geniet er samen van. Kees is een verenigingsmens pur sang, die open staat voor samenwerking met anderen en die veel aan kan. Hij heeft oog voor details, maar ook voor beginnende muzikale talenten. Op Kees doe je niet tevergeefs een beroep.”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.