Nieuwbouw op terrein oude gemeentewerf in Numansdorp dichterbij

0
1846

IMG_4826 kopieNUMANSDORP – Op maandag 27 juni ondertekenden wethouder Bas Boelhouwers namens de gemeente Cromstrijen en de heer A.J.G Ton namens Bolton de samenwerkingsovereenkomst van het te ontwikkelen terrein Vlielanderstraat en Meidoornstraat in Numansdorp. Met het ondertekenen van deze overeenkomst zetten beide partijen een eerste stap richting de transformatie van de locatie Vlielanderstraat in Numansdorp tot woningbouwlocatie. Onder de projectnaam “Vlielanderstraat” gaat Bolton op deze locatie 18 woningen bouwen voor diverse doelgroepen.

Mijlpaal 

Portefeuillehouder Bas Boelhouwers is zeer blij met de gesloten overeenkomsten: ‘We zijn een stap dichterbij nieuwbouw in Numansdorp. Deze mijlpaal betekent een impuls voor de inwoners van de gemeente Cromstrijen en de Hoeksche Waard. Ik ben er erg blij mee.’

Inhoud samenwerkingsovereenkomst 

 In de overeenkomst zijn de afspraken tussen de gemeente en Bolton over de grond van de voormalige gemeentewerf definitief gemaakt. Omschreven is ook wie verantwoordelijk is voor activiteiten die voortvloeien uit het bouwen van een dergelijke woningbouwlocatie, zoals de aanleg van parkeerplaatsen, het afvoeren van afval, kappen en herplanten van bomen en de compensatie van oppervlaktewater. Door het sluiten van de anterieure overeenkomst hoeft er geen exploitatieplan vastgesteld te worden en kan er gestart worden met de procedure voor het bestemmingsplan en het verkrijgen van de omgevingsvergunning. Op donderdag 1 september 2016 vindt er een inloopavond plaats voor inwoners en andere belanghebbenden.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.