Nieuw skatepark in Strijen officieel in gebruik genomen

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

13575752_1382077491818906_6063570446396429266_oSTRIJEN – Vrijdag 1 juli 2016, is onder natte omstandigheden het nieuwe skatepark van Strijen officieel geopend.

Ondanks de regen waren ze er allemaal: de jonge initiatiefnemers, de vele jeugdige gebruikers, de sponsors, de wethouders, de pers én het enthousiaste publiek. Het nieuwe skatepark Strijen is dan ook een uniek project. Een mooi voorbeeld van burgerparticipatie. Wat een vreselijke term eigenlijk. Het komt er op neer dat wanneer je als inwoner echt iets voor elkaar wilt krijgen, en er helemaal voor gaat, het uiteindelijk nog lukt ook. Het bewijs werd vrijdagmiddag geleverd en officieel in gebruik genomen.

Zes enthousiaste jongeren begonnen eind vorig jaar een actie voor een nieuw skatepark op het evenemententerrein Molenschaar in Strijen. Op de plaats waar al jaren de skateramp staat. De gemeente Strijen stelde een startkapitaal van 39.000 euro beschikbaar en maakte, op basis van de wensen bij de jeugd, een eisenpakket op voor het skatepark. De overige noodzakelijke 4000 euro werd door de initiatiefnemers bij elkaar gebracht door sponsorwerving.

Ziekte
Wegens ziekte van wethouder Paulien Tanja, die als verantwoordelijk bestuurder het hele project begeleidde, verichtte collega Wilko van Tilborg de officiële opening. (Wel bleek wethouder Tanja genoeg aangesterkt om de opening vanaf de zijlijn mee te maken) ,,De gemeente is heel blij met dit jeugdinitiatief. Dit nieuwe skatepark zorgt ook nog eens voor een nog niet bestaande aanvulling op het huidige aanbod speelplekken in de gemeente. Bestemd voor de jeugd tussen 8 en 14 jaar, die de traditionele speeltuintjes ontgroeid is. Ik hoop dat jullie hier veel plezier aan gaan beleven,” aldus wethouder Van Tilborg.

(Het nieuwe skatepark Strijen kwam mede tot stand gekomen door de hulp van: Rabobank, Shell, Heijmans, Solos, AQR, Welzijn Hoeksche Waard, Jantje Beton en Het Plein.)

Foto gemeente Strijen


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren