Nieuwe werkwijze renovaties sportvelden in Binnenmaas

446

Renovatie sportvelden FC Binnenmaas 2 kopieBINNENMAAS – De eerste grote renovaties van sportvelden in Binnenmaas staan voor de deur. Gemeente Binnenmaas wil steeds meer inzetten op een regiefunctie en heeft daarom in goed overleg met de sportverenigingen bekeken of ze het onderhoud en de renovaties van hun velden zelf kunnen uitvoeren. Hierbij ondersteunt de gemeente de verenigingen waar nodig en krijgen ze jaarlijks een vergoeding van de onderhoudskosten en periodieke renovatie.

Verenigingen voeren zelf onderhoud uit
Waar in het verleden de gemeente alles regelde, zijn dus nu juist de verenigingen zelf aan zet. Ze krijgen hierdoor ruimte om eigen keuzes te maken. Verenigingen weten immers zelf het beste hoe de velden er bij liggen en wat de wensen zijn.

De verenigingen voeren nu – ook bijvoorbeeld na de renovatie – zelf het onderhoud uit. Ze hebben immers de meeste kennis en belang bij het goed onderhouden en renoveren van de velden. Daarnaast biedt het de verenigingen de ruimte deze werkzaamheden te combineren met eigen inzet of met andere klussen.

Positieve ervaringen
FC Binnenmaas is één van de eerste verenigingen die dit jaar volgens deze nieuwe werkwijze aan de slag is gegaan. De heer Elenbaas, bestuurslid van FC Binnenmaas, vertelt over zijn positieve ervaringen: ‘Na verschillende overleggen met de gemeente zijn we van start gegaan. Er is een samenwerkingsovereenkomst opgesteld waarin de verschillende verantwoordelijkheden en financiële zaken zijn vastgelegd. Vervolgens hebben we zelf meerdere aannemers benaderd voor een offerte en deze kritisch bekeken. Op het moment van opdrachtverstrekking heeft de gemeente ook meegekeken en is er een gezamenlijke keuze gemaakt. Wij zijn tevreden met deze nieuwe werkwijze.’ Ook met de oplevering kijkt de gemeente over de schouders van de vereniging mee.

Voorwaarden vastgelegd in sportnota
De voorwaarden rondom het onderhoud en de renovaties van de velden zijn vastgelegd in de sportnota ‘Binnenmaas beweegt’. Deze nota is door de gemeenteraad in 2014 vastgesteld.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.