Balkon voormalig partycentrum de Posthoorn in Puttershoek niet in elkaar gestort maar op verzoek deels gesloopt

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

13652896_1206746949359128_1186517886716227006_oPUTTERSHOEK – Bij de inmiddels al bijna tien leegstaande ‘Posthoorn’ (voormalige partycentrum te Puttershoek) is recent het balkon niet uit  elkaar gevallen tijdens de hoosbuien van einde juni maar op verzoek van de gemeente Binnenmaas uit veiligheidsoverwegingen deels gesloopt.

De gemeente Binnenmaas heeft in mei jongstleden – naar aanleiding van inspecties – aan de eigenaar van de Posthoorn het verzoek gedaan om voorzieningen te treffen aan het balkon. De eigenaar heeft in overleg met een aannemer eind juni besloten het balkon deels te verwijderen (opknappen is niet relevant omdat voor het perceel nieuwbouwplannen in ontwikkeling zijn). Kortom; het balkon is niet door weeromstandigheden ‘spontaan’ verdwenen, maar bewust verwijderd.

De resten van het balkon wat door een aannemer gesloopt is.
De resten van het balkon wat door een aannemer gesloopt is.

De toekomst van De Posthoorn in het historische deel van Puttershoek is nog onzeker. De eigenaren van het meer dan 100 jaar oude pand, dat tot 2007 een party- en bowlingcentrum was, overwegen het te slopen.

De bedoeling was aanvankelijk om het plan voor restauratie van De Posthoorn en er acht appartementen van te maken in stand te houden. Daarnaast zouden er nog vijf vrijstaande woningen worden gebouwd.

Volgens de laatste variant wordt het gebouw gesloopt en komt het plan Residence De Posthoorn te bestaan uit acht vrijstaande woningen. De appartementen zijn geschrapt.

Foto: Arie Pieters

De Posthoorn in 2013 toen nog met balkon.
De Posthoorn in 2013 toen nog met balkon.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren