RAD Hoeksche Waard bestraft dumpingen van PMD-zakken zwaar!

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

13692491_647166515438822_6891635093209170078_nHOEKSCHE WAARD – Met ingang van 1 juli is de RAD Hoeksche Waard gestart met de wekelijkse inzameling van PMD. Bewoners kunnen voortaan iedere week hun PMD-zak aanbieden op de aangewezen aanbiedplaatsen van afvalcontainers en speciaal geplaatste kroonringen. De RAD Hoeksche Waard biedt hiermee een bovengemiddelde service en hoopt zo de overlast van het PMD-afval verder te voorkomen. Vanwege de wekelijkse inzameling van PMD zijn de PMD-verzamelcontainers bij de supermarkten verwijderd. De RAD Hoeksche Waard heeft hierover uitgebreid gecommuniceerd door middel van diverse advertenties en berichtgevingen. 

Ondanks deze uitgebreide communicatie vinden enkele bewoners het nodig om hun PMD zakken los op een hoop bij de supermarkten te deponeren, daar waar voorheen een verzamelcontainer stond. Het spreekt voor zich dat dit niet is toegestaan. De komende weken zal daarom ook buiten kantooruren verscherpt toezicht plaatsvinden op deze locaties. Inmiddels zijn door de handhaver van de RAD Hoeksche Waard de eerste boetes al uitgedeeld. De sanctie voor een dergelijke overtreding bedraagt minimaal € 90,= en kan zelfs oplopen tot een bedrag van € 370,= exclusief administratiekosten.

Naast het los deponeren van PMD-zakken bij supermarkten, zal ook extra streng gelet worden op het te vroeg aanbieden van PMD-zakken.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.