Buurtbemiddeling Hoeksche Waard zoekt bemiddelaars

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

BB_Hoekse_Waard_01HOEKSCHE WAARD – In 2014 is Oud-Beijerland gestart met Buurtbemiddeling Oud-Beijerland. Onafhankelijke, onpartijdige en deskundige buurtbemiddeling voor en door bewoners. Al in 2015 werd duidelijk dat  Buurtbemiddeling Oud-Beijerland een groot succes is. Sinds 1 juli 2016 is Buurtbemiddeling Oud-Beijerland daarom uitgebreid naar Buurtbemiddeling Hoeksche Waard. Vanwege de uitbreiding zoekt het team van bemiddelaars enthousiaste inwoners die bemiddelaar willen worden.

Wat is Buurtbemiddeling?

Hoe lost u problemen of ruzies met uw buren op? Snel de huisbaas bellen is vaak niet de juiste weg. Zelf het gesprek aangaan helpt meestal wel. Maar als dat niet lukt, kan Buurtbemiddeling Hoeksche Waard uitkomst bieden. Daar werken vrijwilligers die speciaal zijn getraind om bij conflicten en ruzies te bemiddelen. Zowel in overlastsituaties tussen volwassenen als tussen jongeren en ouderen. Buurtbemiddeling is er voor bewoners, die problemen of ruzie hebben met hun buren. Of het nu gaat om lawaai, overlast door kinderen of huisdieren, rommel, pesterijen, een gespannen situatie, problemen in het portiek of irritatie over heggen, bomen of schuttingen, Buurtbemiddeling Hoeksche Waard kan ingeschakeld worden als buren er zelf niet uit komen.

Hoe werkt het?

Buurtbemiddeling Hoeksche Waard leidt vrijwilligers op tot bemiddelaar. De bemiddelaars helpen buren met onderlinge problemen er samen uit te komen. Hoe? Door met de buren erover te praten en hen te helpen naar elkaar te luisteren en een eigen oplossing te vinden. De bemiddeling is dus geen kwestie van wie er wint of het meest zijn recht haalt. Een bemiddeling is succesvol als de betrokken bewoners naar huis gaan met een oplossing of afspraken waarover ze beiden tevreden zijn.

Bemiddelaar worden

Woont u in de Hoeksche Waard? Voelt u zich betrokken bij uw buurt en uw gemeente? Kunt u goed luisteren en staat u open voor andere mensen? Bent u bereid om een gratis training Buurtbemiddeling te volgen en bent u voor enkele dagdelen per maand beschikbaar? Dan is de functie van buurtbemiddelaar misschien iets voor u.

Heeft u interesse? Neem dan contact op met ons via (06) 18 62 88 41 of mail naar [email protected]. Tijdens een vrijblijvend gesprek bespreken we graag met u of Buurtbemiddeling iets voor u is. Ook jongeren (vanaf 16 jaar) kunnen zich aanmelden. Zij krijgen dan de functie van ‘Jongerenbuurtbemiddelaar’.

De eerstvolgende training Buurtbemiddeling vindt in de eerste twee weken van september plaats. Deelnemers ontvangen na deelname aan de volledige training een theorie-certificaat.

Meer informatie

Wilt u meer weten over het project? Kijk dan eens op www.buurtbemiddelinghoekschewaard.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren