Oplichter in Oud-Beijerland doet zich voor als monteur Stedin

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

StedinLogoOUD-BEIJERLAND – Een oplichter die zich voordoet als medewerker van Stedin blijkt een slimme manier te hebben bedacht om mensen geld uit de zak te kloppen. Slachtoffers krijgen te horen dat de stroom dagenlang wordt afgesloten en krijgen de optie een aggregaat te huren.Aan die generator hangt dan wel een prijskaartje van enkele honderden euro’s. Volgens de betrokken partijen is niet alleen de monteur nep, maar is ook geen sprake van de meerdaagse stroomuitval waarmee wordt gedreigd.

De oplichter of oplichters zijn  actief in Oud-Beijerland, het is nog onduidelijk hoeveel mensen zijn gedupeerd. De politie kreeg maandag een melding van een inwoner die het niet vertrouwde en de nepmonteur wegstuurde.

Netbeheerder Stedin waarschuwt klanten dat monteurs sowieso nooit aan de deur komen om aggregaten te verhuren. ”Het kan zijn dat mensen door werkzaamheden een tijdje geen stroom hebben, maar dan krijgen ze een brief”, benadrukt een woordvoerder.

Ook woningcorporatie HW Wonen waarschuwt voor de oplichterspraktijken in Oud-Beijerland.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren