NSVV start bekerronde met gelijkspel

NUMANSDORP – Als voorgerecht voor de competitie starten we altijd met het bekertoernooi. Door de promotie naar de tweede klasse werd NSVV hoger ingedeeld en de Numansdorpers krijgen te maken met Heinenoord, Kruisland en FC Axel en dus drie tegenstanders uit drie verschillende provincies.

Vandaag was het Brabantse Kruisland de eerste opponent, dat in de tweede klasse zondag uitkomt. Zij startten met een enorm offensief en creëerden direct een paar goede kansen en na drie minuten lag de eerste bal al in het Numansdorpse net. Het was Issam Dahmani, die nadat een hoekschop in eerste instantie was afgeslagen, de voorzet, die hierna werd gegeven, de bal in de uiterste hoek schoot; 0 – 1.
DSC_5559

De Brabanders gingen door en alleen door goed uitkomen van Melvin Kruijthof eindigde de inzet van Marouane Hamdouna in het zijnet.

Na een kwartiertje kwamen de gastheren beter in hun spel en Sjoerd Hofstede rondde een aanval, die voorbereid werd door Marco van Daalen, die twee tegenstanders uit speelde, af met een vliegend schot net langs de kruising.

NSVV nam het spel van de gasten over en dat leidde na een half uur tot de gelijkmaker. Marco van Daalen soleerde door de verdediging en werd onrechtmatig gestopt; penalty. Jeroen Voshart schoot de bal onberispelijk in het net; 1 – 1.

De koek was hiermee nog niet op en na 37 minuten nam NSVV een voorsprong, toen Sjoerd Hofstede de bal, na goed werk van Marco van Daalen, simpel in het lege doel kon schuiven; 2 – 1. Dit werd de ruststand, ondanks dat Kruisland in de slotfase de bordjes probeerde te verhangen.

In de tweede helft ging de strijd aanvankelijk gelijk op, maar de Brabanders werden dan ook gevaarlijker. In de 56e minuut strafte Marouane Hamdouna een verdedigingsfout af en legde de bal in het doel; 2 – 2.
DSC_5736

De bezoekers probeerden de strijd in hun voordeel te beslissen. Ózkan Cakir en Marouane Hamdouna waren met hun vliegende schoten dicht bij een doelpunt. Echter na nog enige doelpogingen was het Leonard Bruynzeel, die het slotakkoord zette met een afstandsschot, maar doelman Freek Rovers pakte de bal bekwaam en beide teams moesten zich dus tevreden stellen met een punt.

De volgende twee bekerwedstrijden zijn dinsdagavond uit tegen Heinenoord, aanvang 19.30 uur en zaterdag moet worden aangetreden tegen  FC Axel, in Zeeuws-Vlaanderen zal om 14.30 uur worden afgetrapt.