Beachsport Hoeksche Waard officieel geopend

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Wethouder Pieter Paans met het winnende team en initiatiefnemer Dennis Verschuuren (2e van links).

_MG_7307

NUMANSDORP – De opening liet door het weer al even op zich wachten, maar zaterdag 27 augustus om 17 uur was daar dan eindelijk het officiële moment. De eerste Beachsport Hoeksche Waard Seizoensfinale, waar 10 teams streden om de prijzen, was met zon overgoten. Vanaf 13 uur gingen de teams van start in 2 poules op de drie velden, gelegen aan de Meestooflaan in Numansdorp.

Vele leden van de club, maar ook vooral veel nieuwe gezichten, streden in het zand om werkelijk alle punten. Na drie en een half uur beachvolleybal waren de finalisten bekend. De Topperssss wisten het brons te pakken ten koste van de Beachboys. De finale ging tussen het team dat samengevat van zichzelf zei dat ze het niet kunnen, met als invaller initiatiefnemer Dennis Verschuuren, tegen BINGO!. Zo werd de officiële opening, van de grootste en sportiefste zandbak van de Hoeksche Waard, door wethouder Pieter Paans een extra bijzonder moment voor de initiatiefnemer. Na een aantal mooie woorden van de wethouder voor het zandbak-initiatief in Numansdorp ging de finale van start.

De wethouder speelde de eerste service van de finale als moment van opening, waarna zich een mooie wedstrijd ontwikkelde met alle teams nog aanwezig langs de kant. Onder luide aanmoedigingen gaf de wethouder na een tiental rally’s zijn positie in de gelijk opgaande wedstrijd door aan het team. Uiteindelijk wonnen Anita, Daniëlle, Dennis en Quincent de wedstrijd, waardoor het team met de initiatiefnemer de gouden bokaal mee naar huis mochten nemen. Zilver was er voor BINGO!. Leuk was ook de komst van Tennisvereniging Numansdorp en IJsvereniging Nooitgedagt, welke een mooie attentie had meegenomen voor de club van de initiatiefnemer. “De eerste Seizoensfinale was een fantastische afsluiting van ons eerste seizoen. We hebben hobbels genomen en zijn altijd door gegaan op basis van ons plan. We hebben al onze doelen voor dit jaar ruimschoots bereikt, samen met de vrijwilligers om ons heen”, stelde Dennis Verschuuren na afloop.

Wethouder Pieter Paans met het winnende team en initiatiefnemer Dennis Verschuuren (2e van links).
Wethouder Pieter Paans met het winnende team en initiatiefnemer Dennis Verschuuren (2e van links).

Medebestuurder Lennard de Jong, die met zijn team het brons pakte, gaf aan het begin van het seizoen al aan: “Dit jaar gaan we ons vooral richten op de facilitaire zaken. Het geven van trainingen, het gebruik van de velden en kantine willen we goed organiseren en faciliteren. We proberen snel te acteren op de reacties van de mensen om ons heen, maar we hebben uiteindelijk weinig hoeven bijsturen. Samen met de positieve reacties op de eerste seizoensfinale vandaag maakt dit eerste seizoen een topseizoen.”. De velden van Beachsport Hoeksche Waard kunnen nog tot eind september worden gebruikt, daarna maakt de zandbak weer plaats voor de ijsbaan.

Meer informatie op www.beachsporthoekschewaard.nl.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.