Aardappeloogstdag 2016 van Nederlands bekendste ‘patatbakker’ Bram Ladage bij Novifarm in Numansdorp

Piepers jassen, patat snaaien én alles leren over eten

0
1473

aardappeloogstdagnumansdorpNUMANSDORP – Patat: ieder kind vindt het lekker, zeker niet ieder kind weet waar het vandaan komt. Tijdens de jaarlijkse, gratis toegankelijke Aardappeloogstdag (van 10.00 tot 16.00 uur op 10 september 2016) leren kinderen niet alleen alles over aardappels en mogen bovendien zelf aan de slag.

De Aardappeloogstdag, een initiatief van Nederlands bekendste ‘patatbakker’ Bram Ladage, trekt ieder jaar veel enthousiaste kinderen van 0 tot 90. Ze leren er ze dat hun voedsel al op 15 kilometer van de stad wordt verbouwd én beleven een gezellige dag op de velden van Novifarm aan de Middelsluissedijk Westzijde 22 in Numansdorp, midden in de Hoekse Waard.

Kinderprogramma

Het doel van de Aardappeloogstdag is om kinderen (en hun ouders) meer te leren over waar ons eten vandaan komt. Tegelijkertijd moet het vooral een leuke dag worden. Partner Rocco Ladage: “Met een emmertje mogen kinderen het land op om aardappels voor hun friet te zoeken. Ze schrobben de aardappels en snijden ze zelf tot friet. En kunnen uiteraard zelf ook proeven. Daarnaast is er gezorgd voor een enorm springkussen én worden er op het veld ‘gouden aardappels’ verstopt. Als kinderen die vinden, winnen ze een prijs. Ook voor onszelf is het altijd een geweldige dag.”

dirkkuitfoundationGoed doel: de Dirk Kuyt Foundation.

Aardappeloogstdag 2016 is de vijfde editie van het event. En net zoals bij de vorige edities wordt er een goed doel gesponsord met het veilen van het symbolische ‘eerste kistje piepers’. Het doel dit jaar is de Dirk Kuyt Foundation, een stichting die zich inzet om sporten/bewegen (en vooral het plezier daarin) ook voor mensen met een beperking toegankelijk te maken. Hoewel een patatje tijdens de Aardappeloogstdag gratis is, wordt er een vrijwillige donatie gevraagd. Ook dat geld gaat naar de Dirk Kuyt Foundation.

Educatie

Het belangrijkste doel van de Aardappeloogstdag is educatie. Daarom worden op vrijdag 9 september, de dag voor het event, traditioneel basisscholen uit de regio uitgenodigd. Ze krijgen een speciaal programma waarbij ze van alles leren over landbouw en voedsel. Het blijkt jaar op jaar een ongedwongen dag waarbij plezier en leren hand in hand gaan


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.