Badmintonclubs in de Hoeksche Waard openen hun deuren.

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read

logo_header2015HOEKSCHE WAARD – In de landelijke week van het badminton, van 17 t/m 24 september, openen zeven van de acht Hoeksche Waardse clubs hun deuren voor diegene die kennis willen maken met deze sport. De clubs houden in die week een open avond. Omdat bijna iedere dorpskern hun eigen vereniging en sporthal heeft kan er altijd dichtbij huis worden gesport.

De Hoekse Waardse clubs komen allemaal uit in de regionale competitie waarin nog meer clubs van net buiten de Hoeksche Waard meedoen. Tevens worden de krachten gemeten in de onderlinge toernooien. Zowel BSM uit Maasdam als BC Niton uit ’s-Gravendeel komen tevens uit in de competities van Badminton Nederland.

Naast het sportieve element staat het sociale aspect ook centraal bij alle verenigingen, dit blijkt uit de gezellige ‘derde helft’ op de speelavond en na de competitiewedstrijden, maar ook bij de andere activiteiten die in het seizoen worden georganiseerd. De meeste clubs hebben ook een jeugdafdeling, waarvoor uiteraard ook altijd de deur openstaat. Voor de dagen en tijden raadpleeg de websites van de clubs.

Ondanks dat de sport snel en dynamisch is, is het op alle leeftijden te beoefenen. De meeste clubs hebben tevens een jeugdafdeling, waarbij men kan starten bij een leeftijd van rond de acht á negen jaar.

De open avonden, voor iedereen boven de 18 jaar, zijn op de volgende data en plaatsen:

  • Ma 19 september van 20:00 tot 22:00 uur in bij BV Strijen in sporthal Apollo in Strijen
  • Di 20 september vanaf 20:00 uur bij BSM in Sporthal Duyvesteijn in Maasdam en
  •  vanaf 20:15 uur bij VTO Cromstrijen in sporthal Cromstrijen in Numansdorp
  • Do 22 september vanaf 20:00 uur bij BC Niton in Sporthal De Schenkel in ’s-Gravendeel, bij De Tunnel in de Tienvoet in Heinenoord en bij Poona in de Boogerd in Oud-Beijerland
  • Vr 23 september  vanaf 20:15 uur bij VTO Cromstrijen in de Bongerd in Klaaswaal

VTO Cromstrijen houdt een open avond voor de jeugd op dinsdag 20 september in sporthal Cromstrijen in Numansdorp. De tijden hiervoor zijn van 19:00 – 20:15 uur voor kinderen van 7-18 jaar.

Puba (Puttershoek) houdt een open avond voor de jeugd op vrijdag 23 september in de Kees Verkerkhal in Puttershoek. De tijden hiervoor zijn van 17:30 – 18:30 uur voor kinderen van 7-9 jaar, van 18:30 – 19:30 uur voor kinderen van 10-12 jaar, van 19:30 – 20:30 uur voor kinderen van 13-14 jaar en van 20:30 – 21:30 uur voor de jeugd van 15-17/18 jaar.

Het programma die avond bestaat uit een uitleg over de sport en de opbouw van de club, daarna zal er door een ervaren speler en/of trainer de basisbeginselen over slag- en looptechniek worden uitgelegd in een korte training en tot slot kan er meegedaan worden met wat onderlinge wedstrijdjes. Mocht men na deze avond de smaak te pakken hebben, dan hebben de clubs een aantrekkelijk aanbod om een lidmaatschap van drie maanden aan te gaan voor een gereduceerd tarief.

De clubs hebben rackets te leen en stellen de shuttles beschikbaar, de bezoekers moeten zelf zorgen voor sportkleding en -schoenen.

Voor meer informatie over de badmintonverenigingen kijk op: www.bcniton.nl, www.smashingmaasdam.nl, www.puba.info , www.vto-cromstrijen.nl, www.bcdetunnel.nl, www.bvstrijen.nl, www.poonaobl.nl en www.bcquovadis.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren