Strijen en Piershil in evenwicht

0
382

foto-prSTRIJEN – De Hoekschewaardse derby tussen de Strijense kanaries en Piershil eindigde in een terecht gelijkspel, waarin de spelers samen met scheidsrechter van Ekelenburg de toeschouwers een spannende pot voetbal voorschotelden, die uiteindelijk in een 1-1 gelijkspel eindigde. De eerste helft was duidelijk in Strijens voordeel, de tweede daarentegen was Piershil de duidelijk betere ploeg en moest uitblinkende keeper Natoe dos Santos met prima reddingen Piershil van scoren afhouden.

Vanaf de aftrap zette Strijen de Piershilse defensie onder druk en moest de paal redding brengen na een inzet van Nigel Schaken en kon Kevin Theuns een foutieve terugspeelbal niet afronden. Keeper Peter de Koning moest in die fase diverse malen handelend optreden om averij op te lopen, maar ook keeper Natoe dos Santos moest gestrekt naar de hoek na een vrije trap van Stephan Baay. Toch kwam de op dat moment verdiende Strijense voorsprong op het scorebord na een vrije trap van Desi Sanderse in de 31e minuut. De door Karam Bensedjed doorgekopte bal werd door Kevin Theuns binnengewerkt. Na de rust kwam Piershil fel uit de kleedkamer en was Edwin Bestebreur enkele malen dichtbij de gelijkmaker. De beste mogelijkheid hiertoe kreeg Wesley Koedam in de 69e minuut, toen hij van de penaltystip mocht aanleggen nadat Alex van Dijk binnen de beruchte lijnen onderuit ging na een overtreding van Dennis de Man. Keeper Natoe dos Santos toonde zijn bloedvorm door de bal uit de bal te tikken. Ook kwam hij als overwinnaar uit de bus op inzetten van Alex van Dijk en Edwin Bestebreur en moest Gregory Brader een inzet van Joost Both van de lijn tikken. In de 89e minuut kreeg Piershil toch zijn verdiende gelijkmaker. Een hoge voorzet van Edwin Bestebreur door doorgekopt door Sjoerd Singor, waarna Stephan Baay de bal simpel kon binnenkoppen.

A.s. zaterdag speelt Strijen uit tegen de nog ongeslagen koploper Heerjansdam – ooit begenadigd hoofdklasser- en afgelopen zaterdag in Numansdorp met 0-2 winnend van NSVV. 22 oktober speelt Strijen uit voor de KNVB-beker tegen RVVH in Ridderkerk.

Enkele hoogtepunten uit de wedstrijd Strijen 1 – Piershil 1 van zaterdag 8 oktober 2016 (West II, 2D, Uitslag: 1-1). De 1-0 werd gescoord door Kevin Theuns, Stephan Baaij scoorde op aangeven van Sjoerd Singor de 1-1.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.