Piershil wint derby van NSVV

08-07-055-hvlPIERSHIL – Na een 1-0 voorsprong halverwege heeft Piershil de derby tegen NSVV met 3-1 gewonnen. Voor de Piershillenaars de eerste thuiszege van dit seizoen, voor de Numansdorpers meteen de tweede nederlaag op rij na het eindigen van een fraaie serie.

Vanuit de defensie werd er goed gevoetbald, op de juiste momenten zetten we druk”, zo sprak de winnende coach Verhoeven na afloop. Aanvankelijk nam NSVV het initiatief, het volwassen Piershil gaf nauwelijks kansen weg. Uit het niets kwam Piershil op voorsprong na 27 minuten, Alex van Dijk bezorgde de bal op een presenteerblaadje bij Jan Jaspers: 1-0. Daarna nam de thuisploeg het heft in handen en ging het vooralsnog vergeefs op zoek naar een verdubbeling van de voorsprong.

De aspiraties van NSVV eindigden na een kwartier in de tweede helft, aanvaller Louwerens pakte een oliedomme tweede gele kaart. Met tien man praatten de Numansdorpers zichzelf vervolgens uit de wedstrijd door aanhoudende kritiek op de leiding. Een kwartier voor tijd was Jaspers het eindstation van een slimme corner van Martin de Ruiter en een pass van  Stephan Baaij: 2-0. Nadat de jarige Numansdorpse kapitein Mann van dichtbij op de paal mikte kreeg Piershil diverse kansen om behoorlijk te verhogen. Het bleef bij één treffer, invaller Pennock liet de verdediging zijn hielen zien en zorgde dat De Ruiter de 3-0 achter doelman Kruijthof kon schieten. Door een eigen doelpunt van invaller Darwin Essen moest de weer uitblinkende Peter Konings zich vlak voor tijd toch nog gewonnen geven: 3-1.

Opstelling Piershil: Peter Konings, Loek Visser (89. Darwin Essen), Kevin van Valen, Wesley Koedam, Jurriaan Lindhout, Stephan Baaij, Alex van Dijk (87. Patrick Korpel), Martin de Ruiter, Jan Jaspers, Joost Both, Edwin Bestebreur (81. Darwyn Pennock)