Extra ritten scholierenlijnen Hoeksche Waard

2
2845

_868651436576072_5893503563527035588_nHoeksche Waard – De scholierenbussen in de Hoeksche Waard gaan vaker rijden. Dit maakte de provincie Zuid-Holland vandaag bekend. De nieuwe dienstregeling van Connexxion leidde sinds eind vorig jaar tot klachten, onder meer over overvolle schoolbussen.

De extra scholierenritten in de Hoeksche Waard zijn onderdeel van een groter provinciaal verbeterplan voor het OV. Op initiatief van de SP trekt de provincie hier vier miljoen euro voor uit. Het SP-voorstel hiervoor kreeg afgelopen zomer steun van alle partijen in Provinciale Staten.

De provincie Zuid-Holland investeert het extra geld onder meer in extra ritten voor de scholierenlijnen 662 (Zuid-Beijerland–Oud-Beijerland), 669 (Oud-Beijerland–Numansdorp), 666 (Maasdam – Oud-Beijerland) en 668 (’s Gravendeel–Oud-Beijerland).

Ook in de avonduren zijn er verbeteringen. De lijnen 160, 164,166, 167 en 117 rijden dan een uur langer door. Ook de verbinding ‘s-Gravendeel–Dordrecht op zondagavond wordt hersteld. Op zaterdagmiddag rijdt buslijn 166 een extra rit naar Rotterdam Zuidplein.

Volgens SP-fractievoorzitter Lies van Aelst komen de problemen die nu worden aangepakt, niet alleen door de nieuwe aanbesteding eind vorig jaar. ‘Het kabinet heeft de afgelopen jaren flink bezuinigd op de Rijksbijdrage voor OV. Met het extra geld van de provincie wordt dit nu zo goed mogelijk hersteld.’


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.