Wethouder geeft vitaliseringsshots aan gemeenteraad Cromstrijen

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

img_5909lrCROMSTRIJEN – Op dinsdag 8 november 2016 overhandigde wethouder Hans Flieringa namens  het college van burgemeester en wethouders de gemeenteraad de begroting. Daarnaast deelde hij flesjes vitaminewater uit aan de raadsleden. Want vitaliteit speelt een grote rol in de gemeente.  

De gemeente is er weer in geslaagd om het voorzieningenniveau op peil te houden en de lastendruk te beperken. “Maar we houden de handen niet op de knip. Al eerder gaven wij aan 10 miljoen extra te gaan investeren in onze kernen”, aldus wethouder Hans Flieringa. “Zo gaan wij investeren in leefbaarheid, verkeer, veiligheid, sport, recreatie, economie en duurzaamheid. Op deze manier willen wij Klaaswaal en Numansdorp vitaal en sterk maken voor de toekomst.”

Investeringen in 2017 | Het komende jaar gaan we in Klaaswaal en Numansdorp flink aan de slag. Zo krijgen de dorpshaven en bedrijventerreinen een facelift en zetten we in op verwerving van Fort Buitensluis. Daarnaast maken we plannen voor het centrum van Klaaswaal en komen er diverse acties voor een duurzame gemeente. De centrale assen van Klaaswaal pakken we aan, het accommodatiebeleid werken we verder uit en in overleg met de lokale ondernemers stellen we een actieplan op om de economie een flinke impuls te geven. In de Torensteepolder en de Vlielanderstraat starten we met voorbereidende werkzaamheden om daar later woningen te bouwen voor jong en oud.

Solide en duurzaam | De gemeente Cromstrijen staat er financieel goed voor. De afgelopen 10 jaar voerde zij een solide financieel beleid. Hierdoor is de financiële positie op orde en is de begroting duurzaam in evenwicht. Voor de inwoners van Cromstrijen betekent deze sluitende begroting, net als voorgaande jaren, een gemiddelde lastenstijging van maximaal 1,5%.

Digitale begroting | Inwoners, ondernemers en raadsleden kunnen een kijkje nemen in ons huishoudboekje. In de digitale begroting staat wat wij de komende jaren gaan doen en wat het kost. Daarnaast vertellen alle collegeleden in een filmpje wat hun eigen speerpunten zijn voor het komende jaar. De digitale begroting is te vinden op cromstrijen.begroting.pepperflow.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren