Binnenmaas verliest uit bij Nieuwenhoorn

5 Min Read

voetbaldoelNieuwenhoorn – Zaterdag 12 november speelde Binnenmaas uit tegen Nieuwenhoorn, de ploeg met 3 punten meer dan Binnenmaas. Beide ploegen kunnen terug kijken naar de vorige wedstrijd die ze hebben gespeeld. Binnenmaas won de spannende derby thuis tegen Strijen en Nieuwenhoorn wist met 2-3 te winnen bij Heerjansdam.Nieuwenhoorn probeerde van begin af aan controle te krijgen op de wedstrijd, maar omdat ook Binnenmaas goed stond was het vooral een schaakspel i.p.v. een voetbalwedstrijd.

De eerste grote kans was toch voor Binnenmaas en het was ook gelijk de voorsprong.Nieuwenhoorn kreeg op de rand van de 16 een vrijetrap tegen nadat doelman Sander van Eck de bal weg stompte, maar dan wel net buiten de 16.De bal lag zo goed als in het midden van de 16, voor deze vrijetrap hadden Remon van Prooijen en Rianto Vrutaal zich gemeld. Nadat Rianto over de bal was gelopen was het uiteindelijk Remon die de bal in de linker kruising trapte. Hiermee kwam Binnenmaas op een onverwachte voorspong, dit vooral omdat de laatste tijd Binnenmaas de ploeg is die de gewoonte heeft om vroeg achter te staan.De voorsprong voor Binnenmaas veranderde niets aan het speelbeeld van daarvoor, Nieuwenhoorn was vooral de ploeg die balbezit had en de aanval opzocht en Binnenmaas loerde op de counter.Toch kreeg Nieuwenhoorn pas in de 23e minuut de eerste kans en ook voor hun was dit gelijk raak en dus een doelpunt. Na een rommelige situatie binnen de 16 van Binnenmaas was het Sevket Kasaroglu die van dichtbij binnen kon schieten en dus 1-1.10 minuten later kreeg Binnenmaas opnieuw een vrijetrap, Deze werd opnieuw genomen door Remon van Prooijen, maar nu als voorzet. De bal kwam prima terecht op de goed ingelopen Johnny Maijers, maar helaas ging zijn kopbal net in het zijnet i.p.v. in het doel.In de 39e minuut kreeg Nieuwenhoorn hun 2e kans van de wedstrijd en opnieuw was het raak. Jordy Braber werd niet goed aangepakt en daardoor kon hij alleen af op Bart de Keijzer, Jordy schoot de bal langs Bart en bracht hiermee de thuisploeg op voorsprong wat ook gelijk de ruststand was.

Binnenmaas was niet van plan zich zomaar gewonnen te geven en ging de 2e helft op zoek naar de gelijkmaker. Dit wel met een zeker risico omdat de snelle buitenspelers van Nieuwenhoorn loerden op een tegenaanval om de beslissende binnen te schieten.In de 55e minuut was het Bjorn den Otter die over kopte vanuit een hoekschop, maar een minuut later moet Bart de Keijzer alweer aan de andere kant met een redding de 3-1 voorkomen nadat Brandon Nooitmeer op het doel had geschoten.Ondanks het harde werk van Binnenmaas kreeg het pas in de 82e minuut de eerste grote kans voor de gelijkmaker. Richard van der Wilt schoot vanaf rand 16 hard op doel, maar deze kon gestopt worden door Sander van Eck. Als deze bal, in een 16 waar het zo druk is, geraakt wordt door een speler dan was deze zeker in het doel gegaan.In de 87e minuut was Danny Maijers dichtbij, maar hij zag zijn schot maar net voorlangs gaan.De laatste aanval was voor Nieuwenhoorn, Tom Sleeuwenhoek kon vanuit een counter alleen af op Bart de Keijzer, maar opnieuw wist Bart de 3-1 te voorkomen.

Binnenmaas verliest met 2-1, maar kan met een opgeven hoofd terug kijken naar deze wedstrijd. Ze hebben er hard voor geknokt en met vlagen goed gespeeld tegen een ploeg die in mijn ogen de beste tegenstander van dit seizoen is geweest. Het zou mij ook niet verbazen als Nieuwenhoorn mee zal doen voor het kampioenschap. Door dit verlies, maar ook de gunstige uitslagen blijft Binnenmaas op de 8e plaats met aansluiting verder naar boven.

Volgende week is het inhaal en heeft Leo Dekker zijn mannen een weekendje vrij gegeven. De week erop wordt er dan thuis gespeeld tegen Spirit, de ploeg op de 10e plaats met 1 punt minder. Kortom een prima gelegenheid om van de ploegen onder Binnenmaas weg te lopen en om wat meer naar boven te kijken.

• Opstelling: Bart de Keijzer, Ralph vd Giessen, Bjorn den Otter, Richard vd Wilt, Rianto Vrutaal, Johnny Maijers, Yordi Molendijk, Remon v Prooijen , Sven Post, Jorian den Otter en Danny Maijers
  • Wissel: Charlie de Graaf, Sjoerd vd Pers, Jannick vd Laan en Joey de Jong