Burgemeester bezoek basisschool de Vliet in Klaaswaal

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

20161118_133233KLAASWAAL – Op vrijdag 18 november was burgemeester Luteyn te gast in groep 7/8 op CBS de Vliet in Klaaswaal.  Hij vertelde de kinderen hoe democatie in Cromstrijen dorp werkt.  Wat zijn de bevoegdheden van de burgemeester?  Wat doen de wethouders?  Wat is de taak van de gemeenteraad?  En hoe hebben de burgers van Klaaswaal inspraak? 

Het was leuk om de burgemeester in de klas te hebben!  Hij maakte gelijk een praatje met Yannick, die hij van het interview bij het Opa en Omaconcert kent en ook de kinderen die de week ervoor bij het burgemeestersontbijt waren, kende hij al!

In het voorjaar wordt er aan het project Democracity een praktisch vervolg gegeven.  Daar is de groep door de burgemeester voor uitgenodigd.  Ook heeft hij beloofd om op 15 maart 2017, als er landelijke verkiezingen worden gehouden voor de Tweede Kamer, terug te komen.  Onze school is nl. aangewezen als stemlocatie en de burgemeester zal ons laten zien hoe stemmen in zijn werk gaat.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren