Binnenmaas wint streekderby in Piershil

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

foto-pr-piershil-binnenmaasPIERSHIL – Binnenmaas is er in geslaagd om Piershil de tweede nederlaag van het seizoen toe te brengen. Voor de derde keer op rij wonnen de mannen van Leo Dekker in competitieverband met 1-0 van de roodwitten, ook deze keer viel niets op dat resultaat af te dingen. Waar de fusieploeg tegen Piershil telkens bereid is een extra stapje te doen, denken de Piershillenaars in deze derby dat het vanzelf goed zal komen. Na al eerder gevaarlijk te zijn geweest kwam Binnenmaas enkele minuten voor rust op voorsprong. Een kopbal van Dannij Mayers klutste gelukkig voor de voeten van Yordi Molendijk: 0-1. Enkele minuten later rolde een inzet van Jan Jaspers buiten ieders bereik tegen de paal, het bleek later de grootste kans te zijn geweest voor de thuisclub.

In de tweede helft werden de drie wissels aan Piershilse zijde snel verbruikt, het leidde slechts tot gehaast en slordig paniekvoetbal. Binnenmaas bleef eenvoudig overeind en verzuimde om de score via diverse overtal situaties te verhogen. Trainer Richard Verhoeven was niet tevreden over zijn ploeg, hij sprak van slordig spel. ,,Het was weer net niet vandaag. We waren niet scherp en doortastend, ietwat gemakzuchtig”. De mannen van Binnenmaas wisten wel raad met deze instelling en gaven een lesje derbybeleving aan de nummer twee op de ranglijst. Binnenmaas klimt door de zege naar de achtste plaats, maar heeft slechts vier punten achterstand op Piershil. Koploper Heerjansdam mag zich met een voorsprong van vier punten winterkampioen noemen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren