Ondertekening afsprakenkader sportaccommodatie Duyvesteyn in Maasdam

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

MAASDAM – Maandag 12 december ondertekenden de heren Aad Vleugels en Fred Helmer van het bewonersinitiatief en wethouder Wouter Joosten de akte opstalrecht en een afsprakenkader voor de overdracht van sportaccommodatie Duyvesteyn in Maasdam aan een bewonersinitiatief.

Al eerder dit jaar, in maart, werd de “Intentieovereenkomst bewonersinitiatief Duyvesteyn” getekend. Daarna is het bewonersinitiatief aan de slag gegaan om zijn business case, begroting en plan van aanpak uit te werken. In juli ging de gemeenteraad van Binnenmaas akkoord met de overdracht van sportaccommodatie Duyvesteyn aan het bewonersinitiatief.

Afgesproken is dat voor de overdracht van de accommodatie nog enkele bouwkundige werkzaamheden uitgevoerd zouden worden om een bepaald onderhoudsniveau te garanderen. Eén van deze werkzaamheden behelst het vernieuwen van de dakleien. De werkzaamheden hiervoor gaan nog dit jaar van start en zijn naar verwachting begin maart klaar.

De betrokkenen bij het bewonersinitiatief zijn druk met de voorbereiding van de overdracht en aanverwante zaken en werken samen met de huidige beheerder een nieuw beheerdersechtpaar in. De huidige beheerder, Jaap van der Schoor, stopt binnenkort na bijna 40 jaar met zijn werkzaamheden.

De overdracht van de accommodatie aan het bewonersinitiatief vraagt om het duidelijk vastleggen van afspraken en verwachtingen tussen beide partijen. Bovendien moet er duidelijkheid zijn over de eigendommen. Het college heeft besloten een opstalrecht overeen te komen met de stichting Duyvesteyn en in een afsprakenkader nadere afspraken vast te leggen. Met een vastgesteld budget kunnen de bij het initiatief betrokken bewoners uit Maasdam met ingang van 2017 het eigendom, beheer en de exploitatie van Duyvesteyn ter hand nemen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren