Populaire kerstwandeling door polders Hoeksche Waard krijgt uitbreiding

1
1981

Strijen – De Gouden Driehoek van de Hoeksche Waard verzorgt samen met Hart voor Regelen en Meer Waard op Tweede Kerstdag een kerstwandeling. Na het grote succes tijdens de eerste twee edities met bijna 200 deelnemers, is besloten deze ontspannen kerstwandeling door de mooie polders van de Hoeksche Waard uit te breiden. Hierdoor gaat de wandeling nu langs de drie locaties van de Gouden Driehoek: Landgoed de Maria Hoeve, Landgoed De Peerdegaerdt en Buitenplaats Land van Es in Strijen.

Deelnemers aan deze kerstwandeling hebben de keuze tussen een wandeling van 5 en 10 kilometer door de polders van Strijen. De wandelingen, uitgezet door Mientje den Boer en Gera van der Meer, inspireren deelnemers om vooral samen om zich heen te kijken en te genieten van de natuur. Tijdens de kerstwandeling kunnen deelnemers de drie initiatieven van de Gouden Driehoek bezoeken en hier genieten van een heerlijk kopje koffie of thee, een verfrissend sapje, warme glühwein of stevige soep.

Veel animo van binnen en buiten de Hoeksche Waard
De afgelopen jaren was er veel animo voor deze kerstwandeling, omdat veel mensen het fijn vinden om op Tweede Kerstdag even buiten te zijn in plaats van alleen maar binnen te zitten. Mientje den Boer vertelt hierover: “veel mensen vinden het fijn om het uitgebreide kerstdiner van de dag ervoor eruit te lopen, of om even een frisse neus te halen voordat ze Tweede Kerstdag weer samen zijn met familie en vrienden. Ook zijn er natuurlijk veel mensen die op Tweede Kerstdag liever iets anders doen dan traditioneel de kerst vieren”. Tijdens de eerste editie kwamen zowel mensen uit de omliggende steden Rotterdam en Dordrecht als de Hoeksche Waard zelf op deze wandeling af. De SOHW en gemeente Strijen ondersteunen deze kerstwandeling.

Kerstwandeling in het teken van verbinding met elkaar

Dit jaar is de kerstwandeling meer dan alleen wandelen en genieten van stevige erwtensoep. Kinderen kijken vaak naar kerst als het feest van licht en genieten van de kaarsen versieringen en lampjes in de kerstboom. De periode rond kerst wordt echter door een groot aantal mensen ervaren als een periode van duisternis.

Eenzaamheid komt niet enkel voor bij ouderen, maar juist ook onder de veertigers. Als je het seizoen in de natuur bekijkt is de winter er een waarin onder andere kleuren geuren geluiden en temperatuur zich terugtrekken en men letterlijk en figuurlijk meer naar binnen gekeerd is. Een deel van de mensen ervaart dit als koud en donker en voelen zich eenzaam. De Gouden Driehoek wil mensen daarom uitnodigen om Tweede Kerstdag met elkaar te vieren. De kerstwandeling krijgt als thema de verbinding met elkaar.

Aanmelden, kosten en startpunt kerstwandeling

De kosten voor deelname aan de kerstwandeling bedragen 10,00 euro per persoon. Hiervoor krijgen deelnemers de wandelroute mee, via de izi.TRAVEL app of op papier en tevens toegang tot De Mariahoeve, Landgoed de Peerdegaerdt en buitenplaats Land van Es met daarnaast een stevige soep, koffie, thee of onbespoten dubbelsap uit de aanwezige boomgaarden. Voor de inbegrepen consumpties kunnen de wandelaars op hun wandelroute hun consumpties laten afvinken.

Deelnemers kunnen starten tussen 11.00 uur en 14.00 uur, het programma eindigt om 17.00 uur. Het startpunt is De Mariahoeve, Weelsedijk 61 in Strijen. Aanmelden wordt gezien de verwachte opkomst op prijs gesteld en kan via [email protected]. De verschillende programma’s tijdens de wandeling kunt u vinden op de facebookpagina’s en websites van Buitenplaats Land van Es, De Peerdegaerdt en De Mariahoeve.

Het aantrekken van warme, waterdichte kleding en het dragen van laarzen/stevige schoenen tijdens het bezoeken van de verschillende locaties is aanbevolen. De wandeling door de polders is over verharde wegen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.