Afsteken van vuurwerk

1
439
Ter illustratie

Hoeksche Waard – Het afsteken van vuurwerk is ook de komende jaarwisseling weer aan regels gebonden.

De toegestane tijd dat vuurwerk afgestoken mag worden is tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 02.00 uur!De politie ziet toe op het naleven van de toegestane afsteektijden, en gaat desnoods over tot het uitschrijven van boetes.

Ziet u iemand een prullenbak met vuurwerk opblazen of iets anders, meld dit dan bij de politie, 0900-8844. Of bij Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Daarmee zorgt u ervoor dat de dader betaalt en niet u.

Vuurwerkverkoop

Er kan op drie werkdagen vuurwerk worden gekocht. De koopdagen in 2016 zijn donderdag 29 december, vrijdag 30 december en zaterdag 31 december 2016. Er mag niet meer dan 25 kilo vuurwerk worden gekocht en in huis worden bewaard.

Doe het veilig: vijf regels

Tijdens de afgelopen jaarwisseling moesten weer vele Nederlanders in het ziekenhuis behandeld worden. Door eigen handelen, of door dat van anderen. Een aantal simpele tips voor het veilig afsteken van vuurwerk, helpen dit te voorkomen:

  • Zet siervuurwerk stabiel neer op een vlakke ondergrond.
  • Steek vuurpijlen af uit een verzwaarde fles of pvc-buis.
  • Houd voldoende afstand.
  • Gebruik altijd een aansteeklont.
  • Ruim vuurwerkafval gelijk op en gooi het als het is afgekoeld bij het huisvuil.

Illegaal vuurwerk 

Illegaal vuurwerk is de bron van veel ongelukken. Dit vuurwerk kan meer dan de toegestane hoeveelheid kruit bevatten dan veilig is en een ongezond harde knal veroorzaken. Dit vuurwerk is voor de veiligheid verboden en de politie controleert en bekeurt bezitters ervan. Voorbeelden van illegaal vuurwerk zijn strijkers, nitraat-, vlinder- of mortierbommen, lawinepijlen, knalpijlen of -patronen. Koop voor uw eigen veiligheid alleen legaal vuurwerk! Legaal vuurwerk is te koop bij de officiĆ«le handel en is te herkennen aan de vermelding ‘geschikt voor particulier gebruik’ en Nederlandstalige aanwijzigen voor veilig gebruik.

Kijk voor meer informatie over illegaal vuurwerk op de volgende site van de politie: www.politie.nl/themas/vuurwerk.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
1 REACTIE

  1. Jammer dat er niet door burgers toegezien wordt dat ook daadwerkelijk geen vuurwerk afgestoken wordt. Ik heb inmiddels al enkele keren moeten waarschuwen. Begrijp overigens niet dat Aldi al twee weken lang vuurwerk in de schappen heeft liggen. Hoe kan dat?

Reacties zijn gesloten.