Wintertour langs de Boer, De verlichte boerderijen & proeverijen route

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read

HOEKSCHE WAARD – Vrijdagavond 10 februari is de eerste  WinterTour langs de Boer. Een avond waarop de herkomst van uw dagelijkse voedsel anders belicht wordt. De deelnemende boerderijen zullen verlicht zijn, net zoals tijdens de verlichte Boerderijenroute. Dit evenement was enkele jaren geleden zeer succesvol en trok honderden bezoekers per avond.

Tijdens deze wintertour organiseren de deelnemende boerderijen een leerzame kinderactiviteit en natuurlijk een proeverij! Lekker, gezond en uiteraard van eigen bodem. Tussen 19.30 uur en 21.30 uur zijn de boerderijwinkels geopend. Proef en beleef onze unieke Hoeksche Waardse streekproducten terwijl u geniet van een wintertour door de Hoeksche Waard langs deze boerderijen.

De boerderijen zijn totaal verschillend van elkaar, van vleesvee tot kaasmakerij, van  vollegronds groenten tot fruit en akkerbouw. De route is toegankelijk over de N489, zodat de op- en afrit van de A29 bij Heinenoord en Numansdorp dichtbij de deelnemende boerderijen ligt. Hiermee hopen we ook voor mensen van buiten de Hoeksche Waard een makkelijke autoroute aan te bieden zonder smalle dijken en donkere polderwegen.

Wie doen er mee? En wat is er te doen?

  • Boerderij de Kikkershoek, Maasweg 3 in Mijnsheerenland. Akkerbouw- en fruitteeltbedrijf, met in de boerderijwinkel een fruitproeverij, sap persen en/of appelmoes maken voor de kinderen. Ook zal ons museum met gerestaureerde oude tractoren open zijn.
  • Westhoekschapen, Westdijk 9 in Mijnsheerenland. Voor de kinderen lammetjes aaien. Proeverij van zelfgemaakte kazen en vleesproducten. Speciaal voor deze avond de primeur van wijnkaas en rookkaas.
  • Weiderund Mariënhof, Smidsweg 18 in Westmaas.   De monumentale deuren staan voor u open. Hier wordt u een lekkere proeverij aangeboden, natuurlijk alleen van rundvlees van eigen fokkerij. Voor de kinderen is er een boerderij rebus om op te lossen.
  • Alexandershof, Rijksstraatweg 92 in Numansdorp. Akkerbouw- en vollegrondsgroentebedrijf met in de boerderijwinkel een aardappelproeverij en frietjes bakken voor de kinderen.
  • Vanuit ROTTERDAM:

Komend vanaf de A29 uit de richting van Rotterdam→ na de Heinenoordtunnel neem de eerste afslag nr 21→ bij de stoplichten rechts en dan bij de Rabobank rechtsaf de Reedijk (N489) op, dit wordt vanzelf de Maasweg(N489)

Aan de rechtse kant, Boerderij de Kikkershoek, Maasweg 3, Mijnsheerenland

Vervolg de N489, rechtsaf de Westdijk op. Op Westdijk 9 , Mijnsheerenland bent u van harte welkom bij Westhoekschapen.

Vervolg de N489, na 1,5 km aan de rechterkant Weiderund, Smidsweg 18, Westmaas

Vervolg de N489, einde linksaf (488) de Molendijk richting Klaaswaal en Numansdorp. Na enkele kilometers, bij de lange Biesakkersweg vindt u  Boerderijwinkel Alexandershof, Rijksstraatweg 92,Numansdorp. Vervolg de N488 richting Numansdorp, bij de rotonde Rechtsaf (N487). Via afslag 22 kunt u de A29 op richting Rotterdam.

Vanuit Flakkee, Brabant:

Komend vanaf de A29 uit zuidelijke richting → na de Haringvlietbrug de eerste afslag nr 22→ rechtsaf richting Numansdorp. Bij de rotonde linksaf richting Klaaswaal (N488). Langs deze weg ziet u Alexandershof, Rijksstraatweg 92, Numansdorp aan de rechtse kant. Vervolg de N488 over Klaaswaal (Molendijk). Rechtsaf  richting Westmaas (N489). Na enkele kilometers vindt u Weiderund, Smidsweg 18, Westmaas aan de linkse kant. Vervolg de N489, na 1,5 kg linksaf de Westdijk op, Westhoekschapen, Westdijk 9, Mijnsheerenland. Vervolg de N489, voorbij de stoplichten is Boerderij De Kikkershoek, Maasweg 3, Mijnsheerenland de eerste bebouwing aan de linkse kant. Vervolg de N489, bij de stoplichten linksaf en u komt weer bij de A29.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren