Korendijk wethouder Paul Boogaard bezoekt de Dierenstee in Numansdorp

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
NUMANSDORP –  Korendijk wethouder Paul Boogaard heeft woensdag dierenasiel De Dierenstee in Numansdorp met een bezoek verblijdt. In De Dierenstee worden jaarlijks ruim 400 honden, katten en kleine huisdieren opgevangen. Dit zijn zwerfdieren en dieren waarvan door de eigenaar afstand is gedaan. In De Dierenstee worden de dieren zo goed mogelijk opgevangen, verzorgd en als het mogelijk is herplaatst.
 

Boogaard is vol lof over De Dierenstee:‘’ Als gemeenten in de Hoeksche Waard hebben we een taak op het gebied van dierenopvang. Daar ontvangt de Dierenstee een subsidie voor. Het is prachtig om te zien met welke toewijding en liefde de medewerkers met de dieren omgaan.” Het dierenasiel is voor een groot deel afhankelijk van vrijwilligers. Zonder de hulp van die vrijwilligers zou het dierenasiel nauwelijks draaiende kunnen blijven. Er is altijd veel werk te verzetten en dat 7 dagen per week.”

Het dierenasiel is naast de gemeentelijke subsidie vooral afhankelijk van donateurs en van giften. Er worden jaarlijks meer dan 400 zwerfdieren bij het asiel binnengebracht. Deze vondelingetjes gaan bij binnenkomst in quarantaine en worden door de dierenarts onderzocht. Zwerfdieren worden aangemeld bij het meldpunt voor vermiste en gevonden huisdieren.

Met name in de zomerperiode worden er ook veel kittens binnengebracht. Het gaat dan vaak om moederloze dieren die op straat worden aangetroffen. Ze worden zoveel mogelijk bij vrijwilligers thuis opgevangen vanwege de vele intensieve zorg die ze nodig hebben. Ze zijn vaak schuw en kunnen zo wennen aan een huiselijke omgeving met mensen en geluiden om zich heen. Socialisatie van jonge dieren is dan ook erg belangrijk. We beschikken voor deze taak over goede tijdelijke opvangadressen. Zodra de kittens oud genoeg zijn probeert het asiel een goed tehuis voor hen te zoeken.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.