Binnenmaas verliest van hekkensluiter Alblasserdam

Redactie Hoeksch Nieuws
7 Min Read

MAASDAM – Na de winst afgelopen week uit bij Pelikaan kon het even niet meer stuk bij FC Binnenmaas.FC Binnenmaas doet weer mee in het linker rijtje, FC Binnenmaas staat er goed voor in de 2e periode en zo kunnen we nog wel doorgaan.

Vandaag  stond er een andere wedstrijd op het programma, Alblasserdam, de hekkensluiter van de competitie, kwam op bezoek bij FC Binnenmaas. Hoe raar het ook klinkt we wisten dat dit nog wel eens een lastige wedstrijd kon gaan worden. Dit misschien toch door onderschatting van FC Binnenmaas kant, daartegen kon Alblasserdam vrij spelen omdat ze toch niks te verliezen hadden.Een wedstrijd met weinig kansen zowel voor FC Binnenmaas als voor Alblasserdam en zowel in de eerste helft als in de tweede helft.FC Binnenmaas had na 2 minuten voetballen al voor moeten staan, Jorian den Otter stuurde Danny Maijers weg aan de rechter kant en Danny wist op zijn beurt Jorian weer te vinden voor het doel. Jorian kwam alleen voor de doelman te staan maar de doelman van Alblasserdam Siggy Schutte wist de vroege voorsprong te voorkomen.In de 4e minuut was het opnieuw Danny Maijers die Jorian den Otter de bal gaf, alleen nu zag Jorian zijn schot net naast het doel gaan.In de 6e minuut was het dan eindelijk wel raak, het was Danny Maijers die na een verre achterbal van Bart de Keijzer het net wist te vinden. Helaas werd dit doelpunt ten onrechte afgekeurd voor buitenspel. Noem het gemeen vlaggen, noem het punten pakken voor je team, maar de grensrechter van Alblasserdam had in ieder geval de voorsprong van FC Binnenmaas voorkomen.

In de 16e minuut blokte Ralph v/d Giessen een schot van Tonnie Stok en voorkwam hiermee een gevaarlijk schot op het doel van FC Binnenmaas.In de 22e minuut was het opnieuw Jorian den Otter die dichtbij een doelpunt was alleen nu zag hij zijn schot vanuit de draai op de paal gaan en bleef de stand op 0-0. In de 25e minuut was het Leroy Rubio-Rijsdijk die namens Alblasserdam uit de draai wist te schieten, zijn schot was wel hard maar niet zuiver genoeg en ging dus naast het doel.De resterende 20 minuten voor de rust gebeurde er niet echt veel, het was vooral rommelig aan beide kanten en veel slordig balverlies. FC Binnenmaas ging met een ontevreden gevoel de rust in en Alblasserdam zou voor een 0-0 ruststand getekend hebben.

De 2e helft begon zoals FC Binnenmaas de 1e helft ook had willen beginnen, er werd namelijk in de 49e minuut al gescoord. Het was Sven Post die de bal binnen kopte na een goede aanval aan de rechterkant en hiermee de stand op 1-0 zette.In de 51e minuut had FC Binnenmaas ook gelijk de kans om de wedstrijd te beslissen en af te rekenen met de uitploeg die weigerde op te geven. Nadat Sven Post de bal had meegeven aan Rianto Vrutaal was het uiteindelijk de doelman van Alblasserdam Siggy Schutte die inzet van Rianto wist te stoppen.Dit was een belangrijk moment in de wedstrijd, want doordat FC Binnenmaas de trekker niet over wist te halen bleef de hekkensluiter in de wedstijd en was nog steeds alles mogelijk. Dit ook omdat FC Binnenmaas gewoon niet goed speelde en niet herkenbaar was vergeleken met de wedstrijd van de week er voor.Naar mate de minuten verstreken en FC Binnenmaas steeds onrustiger werd ging Alblasserdam er steeds meer in geloven en gingen ze proberen om de gelijkmaker te zoeken. Deze gelijkmaker kwam pas in de 86e minuut van de wedstrijd, Michael Lambermont wist van zo’n 20-25 meter de bal uit de de lucht te schieten. Doordat de bal de juiste snelheid had, prima de rechter hoek in ging en Bart de Keijzer de bal te laat zag betekende dit de gelijkmaker. Een geweldig doelpunt, maar nog veel belangrijker voor Alblasserdam de 1-1.

Op dat moment brak FC Binnenmaas en geloofde Alblasserdam in nog meer en werd de druk nog meer opgevoerd. Dit resulteerde tot een vrijetrap net buiten de 16 van FC Binnenmaas in de blessuretijd van de wedstrijd. Deze vrijetrap werd genomen door de goed ingevallen Peter van de Woerd en deze werd ook prima binnengeschoten door dezelfde Peter. Alblasserdam weet hiermee te stunten op het terrein van FC Binnenmaas. Naast dat ze de 3 punten mee naar huis hebben genomen zijn ze ook 3 punten ingelopen op Papendrecht die 1 plaats boven hun staan.

FC Binnenmaas heeft vandaag vooral tegen zichzelf gespeeld en van zichzelf verloren, dit neemt niet weg dat op basis van hard werken en er in blijven geloven, ik de winst van Alblasserdam terecht vindt. Even niet meer naast de schoenen lopen, even niet naar de stand van de 2e periode kijken, maar vooral terug naar de basis en de eigen kracht.

Volgende week speelt FC Binnenmaas opnieuw thuis en heeft het de kans om aan het eigen publiek te laten zien wat het wel kan.

  • Opstelling: Bart de Keijzer, Ralph vd Giessen, Richard vd Wilt, Sjoerd vd Pers, Rianto Vrutaal, Johnny Maijers, Remon v Prooijen, Yordi Molendijk, Sven Post, Jorian den Otter en Danny Maijers.
  • Wissels: Kees de Winter, Jannick vd Laan, Rolin Notenboom en Joey de Jong.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren