Ventura Sport slaat toe in slotfase

Strijen – In een lastige wedstrijd waarbij de thuisploeg bijna knock-out in de hoek lag, richtte Ventura Sport zich op en kwam terug in de wedstrijd. In de laatste minuten scoorde aanvoerder Jonah Sanderse de 13-12 en zo bleven de punten in Strijen.

Vanaf het begin scoorden beide ploegen om en om, waarbij Ventura Sport telkens aan de goede kant van de score zat. Ondanks dat Ventura Sport niet geweldig speelde en tegenstander VIOS iets beter leek was het tot 5-5 een gelijkopgaande wedstrijd. VIOS speelde in een vak met zakkende heren, waar Ventura Sport moeite mee had. Net voor rust nam de ploeg uit Willemstad een voorsprong en de ploegen zochten, met een 5-7 tussenstand, de kleedkamers op.

Na rust kwam VIOS beduidend beter de kleedkamer uit dan Ventura Sport, in deze fase liep de tegenstander langzamerhand naar 7-11. Ventura Sport leek knock-out in deze fase en rijp voor de slacht, echter wist de ploeg van trainer Arthur Buitendijk mentaal de knop om te zetten. Nog even wist VIOS tegen te sputteren maar langzamerhand kwam de thuisploeg dichterbij tot aan 9-12. Hierna waren er belangrijke doelpunten van Naidja van Aelst, Siebe Buitendijk en invaller Lennert Leunis. In de verdediging werd er nauwelijks meer wat weggegeven en bij 12-12 kwam Ventura Sport langszij. In de laatste 2 minuten wist aanvoerder Jonah Sanderse van grote afstand te scoren. Hierna volgde nog een spannende minuut waarin Ventura Sport de wedstrijd goed uitspeelde met lange aanvallen. De scheidsrechter floot af bij 13-12 en de ontlading was groot bij de thuisploeg.

Door de overwinning blijft Ventura Sport op de 2e plek (die recht geeft op een beslissingswedstrijd) en in het spoor van koploper Atlas. Er staan nog 2 finales op het programma waarbij a.s. zaterdag de uitwedstrijd tegen KVK op de agenda staat. Een lastige tegenstander die makkelijk zijn doelpunten maakt, maar Ventura Sport moet in staat zijn om de druk in de verdediging hoog te houden waardoor er uitzicht is op de overwinning. Bij winst kan Ventura Sport zich opmaken voor de alles beslissende wedstrijd tegen Altas. Maar er zal toch eerst gewonnen moeten worden uit bij KVK, de wedstrijd begint om 15.15 uur in Kapelle.

Doelpuntenmakers: Jonah Sanderse 4, Naidja van Aelst 3, Annemieke van Dongen 2, Siebe Buitendijk/Jolien Berrevoets/Marlissa Seton en Lennert Leunis ieder 1.