Schoonmaak en sociale werkvoorziening komen samen in Cromstrijen

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

CROMSTRIJEN –  Een schone werkplek wil toch iedereen. En als je daarmee ook nog een bijdrage kan leveren aan de sociale werkgelegenheid in de Hoeksche Waard, sla je letterlijk twee vliegen in één klap. Door het schoonmaakwerk van zeven gemeentelijke panden uit te besteden aan Sociaal Werkbedrijf Both (SWB) biedt de gemeente Cromstrijen werkgelegenheid aan mensen met een arbeidsbeperking.

“Ook wij willen onze bijdrage leveren om mensen hun kansen te vergroten op de arbeidsmarkt,” aldus wethouder Pieter Paans. “Daarom vroegen wij SWB om ons te helpen met deze ambitie. Zij zetten mensen in met een afstand tot de arbeidsmarkt. Op die manier zijn er ook minder mensen met een uitkering. Het mes snijdt dus aan twee kanten.”

“Wij werken met een sociaal hart en gunnen iedereen een baan, ook mensen met een beperking,” aldus Chester Both (mede-eigenaar SWB). “Door hen een passende baan te bieden, krijgen zij meer perspectief op de arbeidsmarkt. Daarnaast hebben ze een nieuwe uitdaging, krijgen ze waardering voor hetgeen wat ze doen en leren ze nieuwe mensen kennen. Dat is winst op vele vlakken!”

Bijzonder aan de opdracht is dat 60 tot 70 procent van de personele inzet gericht is op het inzetten van medewerkers van Werk en Inkomen Hoeksche Waard (WIHW). Eén medewerker nam SWB over van de vorige contractpartner als leidinggevende. Op die manier gaat er geen baan verloren. De andere twee medewerksters komen uit de Flexpool van WIHW. Zo draagt  de gemeente ook bij aan Social Return on Investment. WIHW voert de Wet Sociale Werkvoorziening uit in opdracht van vijf gemeenten in de Hoeksche Waard.

Op 1 januari 2017 startte SWB met de werkzaamheden voor de gemeente Cromstrijen. Het contract heeft een looptijd van een jaar en kan steeds met een jaar worden verlengd. Naast het gemeentehuis maken zij ook de gemeentewerf en de aula’s van de begraafplaatsen schoon.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren