Strijen wint de kraker van de Hoeksche Waard tegen NSVV

STRIJEN – De Hoekschewaardse derbies van de Strijense kanaries tegen NSVV staan altijd bol van spanning en sensationeel scoreverloop. Zo ook deze uitgave; nadat Strijen op een 1-0 voorsprong was gekomen stond de wedstrijd bol van de spanning en was het wachten op minimaal de Numansdorpse gelijkmaker, maar dankzij een uitblinkende Strijense keeper Natoe dos Santos werd de overwinning over de streep getrokken en behaalde Strijen na de winterstop de derde zege op rij.

Strijen startte fel en in de 3e minuut kreeg Desi Sanderse al een prima mogelijkheid de score te opnenen, maar zijn inzet smoorde in een woud van benen. In de 13e minuut kreeg Niels Konijnenburg een uitgelezen mogelijkheid na de rebound van Alwin van der Werff’s inzet, maar de bal ging over het Numansdorpse doel. Vervolgens kreeg Marco Mann namens NSVV een dot van een kans, maar zijn inzet eindigde tot opluchting van heel Strijen net naast het doel. In de 30e minuut kwam Strijen uiteindelijk op een op dat moment verdiende voorsprong. Nadat de sterke keeper Melvin Kruijthof de inzet van Sharlton Sambo in eerste instantie stopte, was de rebound van Niels Konijnenburg hem te machtig: 1-0.
Voor de rust kroop Strijen nog enige malen door het oog van de naald toen inzetten van Marco van Daalen en Marco Mann naast het Strijense doel belanden.

In het begin van de tweede helft leek NSVV op de verdiende gelijkmaker te komen, maar met een spectaculaire zweefduik ranselde keeper Natoe dos Santos de boogbal over het doel. Vele aanvallen golfden op het Strijense doel af en was de ingevallen Sjoerd Hofstede en handenbinder Kelvin van der Giessen een konstante bedreiging voor de Numansdorper, dat zelfs Marco Mann in de spits posteerde om te trachten de gelijkmaker aan te tekenen. Aanvoerder Kevin Theuns wist hem aan banden te leggen en bij gevaar stond keeper Natoe dos Santos zijn mannetje. Vlak voor tijd leek Strijen via een uitval de rustgevende tweede treffer aan te tekenen toen de doorgebroken Sharlton Sambo vrij opstoomde naar Melvin Kruijthof; in plaats van de bal breed te leggen op de meegekomen Wesley Luijendijk ging hij voor eigen succes, maar vond de Numansdorpse keeper op zijn pad, waardoor het tot het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Roozeboom uit Vlaardingen billen knijpen bleef voor de Strijense formatie, die na vele jaren weer eens het zoet mochten smaken van een overwinning op de Numansdorpse angstgegner.

A.s. zaterdag speelt Strijen uit tegen Nieuwenhoorn, dat in deze wedstrijd de tweede periodetitel kan binnenslepen. Over twee weken wacht opnieuw een Hoekschewaardse derby van de Strijense PG Security Systems equipe tegen FC Binnenmaas, dat in de heenwedstrijd Strijen met 5-2 versloeg in de spannende competitie in de 2e klasse D, waarin dit weekend opnieuw gebleken is dat alle ploegen van elkaar kunnen winnen, getuige o.a. de verrassende overwinning van Papendrecht op het schier ongenaakbare Heerjansdam.