Let op fondsenwerving, verkopers en collectanten zonder vergunning in Cromstrijen

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

CROMSTRIJEN – De gemeente Cromstrijen krijgt regelmatig meldingen van inwoners over fondsenwervers, collectanten en verkopers. Deze personen die aan uw deur komen, moeten in het bezit zijn van een vergunning. Deze vergunning moeten zij tonen wanneer u hiernaar vraagt. Als de vergunning niet getoond kan worden kunt u het beste bellen met de politie op telefoonnummer 0900 8844.

Direct dialogue

Een nieuwe vorm van werven is ‘direct dialogue’. Direct dialogue is een methode waarbij mensen worden aangesproken en gevraagd om donateur, lid te worden van een instelling voor een goed doel of een abonnement af te sluiten bij een energiemaatschappij. Hierbij bieden ze een intekenlijst aan. Het publiek geeft een machtiging af. Het is een wervingsmethode die de laatste jaren snel populair is geworden. Ook deze manier van werven is vergunning plichtig. 

Op onze website kunt u alle verleende collecte- en verkoopvergunningen vinden onder Actueel> Bekendmakingen > Algemene plaatselijke verordeningen > verleende besluiten. Ook kunt u de zoekfunctie van de website gebruiken en daar de naam van de stichting in vullen. Als u twijfelt kunt u altijd aan de collectant of donateurwerver vragen of hij/zij in het bezit is van een vergunning. Deze vergunning moet de donateur altijd kunnen tonen, alleen mondeling is dus niet voldoende. Wanneer dit niet het geval is vragen wij u de politie te bellen en de gemeente te informeren.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren