‘Na 70 jaar stilte …’: Een nieuw boek van Peter Pot

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

HEINENOORD – Op zaterdag 18 maart 2017, om 15.00 uur, zal het “eerste” exemplaar van het boek Na 70 jaar stilte … in ontvangst worden genomen door mr. G. Schilperoort, voorzitter van de Stichting Vriendenkring Streekmuseum Hoeksche Waard en als vertegenwoordiger van het Museum Hoeksche Waard. 

Locatie:  Museum Hoeksche Waard (Hof van Assendelft) Hofweg 13 3274 BK Heinenoord

‘Na 70 jaar stilte …’: Een nieuw boek van Peter Pot

Peter Pot heeft het verhaal van zijn grootvader in woord en beeld, aan de hand van het persoonlijke verhaal van zijn vader Hendrik Leendert Pot, voor een breder publiek toegankelijk gemaakt. In 2016 blijkt dat die geschiedenis bij velen niet bekend is.

In “Na 70 jaar stilte…” beschrijft Peter Pot (1960) uit ’s-Gravendeel de herinneringen aan Pieter Jacobus (Piet) Pot. Piet Pot (1896) is geboren en getogen te Puttershoek. Na 1924 woont hij samen met zijn vrouw en kinderen in Klaaswaal. Aan de hand van foto’s, documenten en familiepapieren kijkt de auteur terug naar het levensverhaal van zijn grootvader Piet Pot. In 1945 verandert alles, als de bezetter de familie Pot oppakt en gevangen laat zetten. Een tijd van onzekerheid en vertwijfeling volgt. Drie gezinsleden worden vrijgelaten, maar Piet Pot wordt overgebracht van het Haagseveer in Rotterdam naar het “Oranjehotel” in Scheveningen. Tijdens een “mislukte” aanslag bij de Woeste Hoeve raakt Rauter zwaargewond. Deze aanslag kost ruim 250 vaak onschuldige Nederlanders het leven. Piet Pot, die inmiddels is overgebracht naar Kamp Amersfoort, is een van de slachtoffers. Pas in juni 1945 horen zijn vrouw en kinderen, wat er met hun man en vader is gebeurd.

‘Na 70 jaar stilte …’ (168 pagina’s, ISBN: 9789463427692) is gepubliceerd via het selfpublishingplatform Mijnbestseller.nl. Het boek is te koop bij de schrijver (woonadres), de museumwinkel van het Museum Hoeksche Waard (locatie Hof van Assendelft) te Heinenoord en via de webshop van www.mijnbestseller.nl.

Prijs: €15,00. (excl. verzendkosten)

Over Peter Pot

Peter Pot (Middelharnis, 1960) is vrijwilliger/bestuurslid bij de Historische Vereniging ‘s-Gravendeel en vrijwilliger bij het Documentatiecentrum Museum Hoeksche Waard. Eerdere publicaties: 1988 De Barendrechtse Brug. 1993 – Jubileumboek ‘s-Gravendeel, 1593 ‘s-Gravendeel 1993. Uit de geschiedenis van het dorp aan de Kil, hoofdtukken: De Nederlandse Hervormde Kerk te ‘s- Gravendeel; Zwitserse emigranten vonden onderdak in ‘s-Gravendeel. 1995 – Als een boom aan de rivier. 400 Jaar hervormde gemeente ‘s-Gravendeel 1595-1995. 2000 – Kastelen en buitenplaatsen in Zuid-Holland, hoofdstukken Het Hof van Moerkerken: Het Hof van Assendelft.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren