Uitslag burgerpeiling herindeling Hoeksche Waard gemeente Binnenmaas

0
4299

Binnenmaas – Woensdag 15 maart is in gemeente Binnenmaas een burgerpeiling gehouden over het op 22 februari 2017 door Provinciale Staten vastgestelde Herindelingsadvies Hoeksche Waard.

Ook in Cromstrijen en Korendijk vond deze burgerpeiling plaats. De drie gemeenten stelden de volgende vraag aan de kiezers: Bent u voor of tegen een herindeling van de gemeenten Binnenmaas, Cromstrijen, Korendijk, Oud-Beijerland en Strijen tot één gemeente?

In Binnenmaas stemden in totaal 5672 mensen voor herindeling. In totaal 12.849 mensen stemden tegen een herindeling. Burgemeester A.J. Borgdorff maakte de uitslag bekend op het gemeentehuis.

Aantallen per dorp
Per dorp waren de stemmen als volgt verdeeld:

In gemeente Binnenmaas waren 23188 stemgerechtigden opgeroepen voor de burgerpeiling. Daarvan hebben 18.717 mensen hun stem uitgebracht. Dat is een opkomstpercentage van 80,7 %. Er waren 125 mensen die blanco hebben gestemd en 71 stembiljetten waren ongeldig.

Op donderdag 30 maart staat de burgerpeiling op de agenda van de gemeenteraad van Binnenmaas.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.