Benefietconcert voor de Dorpskerk in Westmaas

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Westmaas – Op vrijdagavond 31 maart a.s. organiseert de Stichting Vrienden Dorpskerk Westmaas een Benefietconcert in de Dorpskerk van Westmaas.

Laura Kaper, mezzo-sopraan en Heidi Delcliseur , piano, bieden een  uitgelezen repertoire van 19e en 20e eeuwse componisten. Zij brengen een selectie van romantische liederen waarin de piano en zangstem elkaar op een uitzonderlijke wijze aanvullen. Omdat Debussy bij hen eigenlijk nooit kan ontbreken, beginnen Laura en Heidi met de Ariettes Oubliees. Daarna zetten de dames twee componisten van Spaanse liederen naast elkaar. De Falla (Siete Canzones Populares Espanjolas) en Shostakovitz (Spanish songs opus 100). De liederen van Shostakovitz zijn uit 1956 en zijn van een ongekende eenvoud met een maximum aan zeggingskracht.

Na de pauze  gaan we naar het Oosten van Europa met de Hongaarse liederen van Bela Bartók en de Zigeunerliederen van Brahms en Dvorák. Al met al een voor velen aantrekkelijk en zeer afwisselend programma dat het begin van de lente passend inluidt.

Het concert begint om 20.00 uur.  De kerk is om 19.30 uur open.  Bij de entreeprijs van € 10,00 p.p. is in de pauze een kopje koffie of thee inbegrepen.

De toegangskaarten zijn te koop via de volgende adressen:

  • Herman van Dijk  via 06-42778252 of bij Rook Belder, Leeuwendaal 46, tel. 571797 Westmaas.
  • Kaarten zijn tevens te bestellen via: www.vriendendorpskerkwestmaas.nl. (hier vindt u ook alle informatie over ons)

Kijk voor informatie over de solistes op www.lauraenheidi.nl.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren