Strijen weer met beide benen op de grond

Zwijndrecht – Na een prachtige serie vanaf de winterstop met 6 overwinningen en 1 gelijkspel liep de Strijense PG Security Services equipe tegen een 1-0 nederlaag aan tegen Pelikaan, dat hierdoor de vijfde plaats overneemt van het elftal van trainer Geert Meijer.

In de eerste helft was Strijen de bovenliggende partij, maar was Pelikaan-doelman Cas Hagman een grote sta in de weg, terwijl op slag van rust Strijen-keeper Natoe dos Santos met een knappe ingreep ervoor zorgde dat met een 0-0 stand de ploegen in de rust de kleedkamer op konden zoeken.
Na de rust was het wederom Hagman die met een knappe redding Sharlton Sambo van scoren afhield, terwijl tot dat moment de Pelikaan aanvallers nauwelijks voor het Strijense doel waren verschenen. Strijen kwam inde 57e minuut met 10 man te staan toen aanvoerder Kevin Theuns de rode kaart voorgeschoteld kreeg na het te enthousiast pareren van een Zwijndrechtse tegenstander, terwijl 5 minuten later Jesse de Raad ook voortijdig de kleedkamer op mocht zoeken na een overtreding op Vincent Monster op de rand van het strafschopgebied, waardoor het een wedstrijd werd van 10 tegen 10. De aansluitende vrije trap van Desi Sanderse belandde door de muur in de handen van keeper Hagman. Ook Alwin van der Werff was vlakbij de openingstreffer maar stuitte eveneens op Hagman, waarna in de rebound Desi Sandese ook de doelman op zijn weg vond.

Het doelpunt viel uiteindelijk in de 72e minuut aan de andere kant. Bij een uitval belandde een afgemeten voorzet van Jermain Bebrout op het hoofd van aanvoerder Erwin van Dis, die met een boog de bal langs de kansloze Natoe dos Santos in het doel deponeerde. Het alles-of-niets spelende Strijen was nog enkele malen dicht bij de gelijkmaker; vrij voor keeper schoot Alwin van der Werff in de slotminuut na een afgemeten voorzet van Dennis de Man de bal over het Zwijndrechtse doel, waarna de prima leidende scheidsrechter T. Gommans na bijtelling van de blessuretijd affloot waardoor Strijen de eerste nederlaag leed na de winterstop.

A.s. zaterdag ontvangt Strijen aan de Strijense Sportlaan koploper Heerjansdam, dat de hete adem van Nieuwenhoorn in de nek voelt.